| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Навитака Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
| Predator_MF написа: | | Milen_haskovo написа: |
П.П кат сте толкоз хитри я кажете как на американските войници локи-токитата са колкото мобифони а пък мятат на 10-15 км |
Ми на 144MHz с 1W мощност в джунглата можеш да метнеш и на 100км без проблем.
А иначе съм фен на СВЧ заради високия трансфер който можеш да постигнеш. На 40MHz ще ми трябват доста нерви докато подкарам серийна връзка на 2400bps. На СВЧ е по-лесно, антената ти е по-малка, по малки мощности и по-големи растояния. |
п.п и повече ток  _________________ "Щастливият човек е прекалено доволен от настоящето,за да мисли за бъдещето" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 5:47 Заглавие: |
|
|
в нас имам една количка с дистанционно управление от преди N години (много и се кефих тогава )на 27мхз е. Та въпросът ми е как мога да вдихна мощността на предавателя ?
(не разбирам много за това ще ви кажа какво има в самото дистанционно)
ИС- KY011 | 9936 (в приемника е KY033A)
Q1(транзистор)-А733 | Q6ZC
Q2(пак транзисотр)-C945 | Q99C
след чертата " | " е надписа от втория ред.
Общо взето това са основните елементи другите са резисторчета кондензаторчета и един ценерев диод
Работи на 9V |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 13:26 Заглавие: |
|
|
За да не отварям нова тема, направо писах тук:
В някой от по-предните постове прочетох, че някой имал дистанционно със PIC микроконтролер, което давало информация за състоянието на батерията, горивото и т.н. Искам да попитам може ли да ми прати тази схема или поне да даде линк? Хвана ме една болест - хоби - самолет "Пионер", доста е големичък, мисля, че ще може да 'носи' една платка за радиоуправление. Мисля да я правя със SMD елементи, щото ще е по-лека. И 1-2 батерии от GSM. И един двигател.... Надявам се да стане нещо. Приемам всякакви предложения относно монтирането на елементите, олекотяването и т.н. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 14:28 Заглавие: |
|
|
Работя по въпроса, далеч не е толкова просто колкото мислите  |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 15:42 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: |
В някой от по-предните постове прочетох, че някой имал дистанционно със PIC микроконтролер, което давало информация за състоянието на батерията, горивото и т.н. Искам да попитам може ли да ми прати тази схема или поне да даде линк? | тази чудесия е мое творение ама схемата е на хартия а за контролера нямам програма,НО се захранва с 12V и консумира над 2А така,че с батерии от гсм няма да стане.прати едно ЛС _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 16:10 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | | схемата е на хартия а за контролера нямам програма |
Мхаха, ми значи нищо нямаш бе Хайде сега сериозно опиши каква ти е идеята, може да смесим с моята  |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 20:27 Заглавие: |
|
|
идеята ми е да се получи двупосочно предаване а схемата,обяснението и още нещо до края на идната седмица _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 20:34 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | идеята ми е да се получи двупосочно предаване а схемата,обяснението и още нещо до края на идната седмица |
Пак почваш да "газиш лехата с лука"
(Ако разбираш, какво искам да кажа). |
|
|
 |
Chuka Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 23:17 Заглавие: Ne e nevyzmojno :) |
|
|
| IGBT написа: | идеята ми е да се получи двупосочно предаване а схемата,обяснението и още нещо до края на идната седмица |
С 2 контролера защо да не стане , но все пак какъв е смисъла от двупосочно предаване
И не мисля че чак 2 А ще консумира
В магазина на комет и електронинвест има готови модули на една полчка RX i TX на 433МHz , ако не ти стига мошност слагаш един BFR91A след TX часта работещ в клас D и нямаш грижи .
Целия модул консумира 20-25мА + PIC 1-2мА и BFR 25МА наи много до 50МА да стигнеш
Оригинално са предвидени до 100м да бачкат с този транзистор поне 1кМ ще стигнеш зависи как ще го направиш
А ако му добавиш и още един BFG97 след BFR91A ще стане много яко , наи много в радус 1км всички аларми на колите да спрат да бачкат ама какво те бърка  |
|
|
 |
|