Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телефон, импулсно - тонално набиране.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 9:22    Заглавие: Телефон, импулсно - тонално набиране. Отговорете с цитат

Здравейте! Интересува ме как да певключа клавиатурата на домашният си телефон от импулсно на тонално набиране. Нямам никаква документация за телефонния апарат. Към поста съм прикачил снимка. Надявам се тя да помогне.
Благодаря!
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай вдигаш слушалката,натискаш- стрелка с точка,1,1,5,9,0,две кръгчета ,0,3,3,или 0,3,6,едното беше май за пулс а второто за тонално и накрая пак стрелка с точка и затваряш.Ако не стане отвори го и виж до куплунга за втора слушалка дали има ключе или потенциометър отбелязан с MFV-IMV ,но май твоя е с всичкото набиране на тастатурата,малко ти е тъмна снимката и не мога да видя точно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

няма втора слушалка, както и някакъв елемент с означение MFV-IMV. като опитах с комбинацията от клавиши ако не задържа натиснат бутона със стрелката с точка, то телефона избира номера на всеки натиснат клавиш. пробвах със и без задържане на бутона със стрелката но не става. мисля че кода трябва да се набере със задържане тъй като телефона има функция при която със задържане се запаметяват 10 различни номера.
сигурен ли си че това е кода? утре ще кача по детайлна снимка но ще те помоля да напишеш специално коя част от телефона те интересува.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

В такъв случай най вероятно смяната на режима на набиране става чрез подмяна на тастатурата търси си такава за тонално набиране.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

лошо! Very Happy
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman поразгледай дали на платката не е разработено заводско като вариянт "ръчно " превключване(dial to pulse).Имам вече няколко такива случай .
А като комбинация с бутоните мога да ти предложа за проба задържане на бутон мрежа # .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

всичко се прави с комбинация от бутони.Два пъти съм правил на една клиентка която имаше упътване и стана-ама като не го снимах сега не мога да помогна как точно ставаше Embarassed Мисля че цифрите участваха активно но как се влизаше и коя беше комбинацията????Също може да се сменя и тоналноста на звънеца по този начин и силата на звънене
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 5:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги ,занимавам се с тези телефони FETAP откакто са се появили на пазара .Искам да кажа ,че моделите с ключе на тастатурата ,а този май е точно такъв ,цялото им набиране е във нея. Германците са предвидили смяна на начина на набиране при тях чрез смяна на цялата тастатура . Ако са от друг тип ,със чип на дънната платка да ,но не и при тези модели. Иначе разновидности дал господ.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

може би постовете ми да се тълкуват двояко, тъй като мисля че споменах че съм огледал платката, макар и не в прав текст. всъщност я огледах още преди да пусна тази тема. на платката има няколко джъмпера на които не пише нищо но по всичко личи че не са за смяна на режима на клавиатурата.
tsuko, този телефон няма бутон "диез". вижда се на снимката.
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 1:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Да действително сега забелязах че липсва бутон #.
Но не знам от къде разбра че джъмперите не са за тази цел прдполагам че не очакаш до тях да пише Pulse or Dial а и при положение че нямаш сервизна документация за този телефон?
А и все пак какъв е точно модела какъвто спомена ELP или някакъв друг?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети