Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв под в кухнята ???
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 22:41    Заглавие: Какъв под в кухнята ??? Отговорете с цитат

Правя ремонт в кухнята Evil or Very Mad Shocked Evil or Very Mad Shocked и паркета ми е много скапан.Чудя се дали да го заменя с нов но е много скъпо или да сложа ламинат.Жената ме яде пък да слагаме теракот но аз и дума не давам да се изрече защото според мен държи студено.Дайте идеи че току виж се избием с жената Evil or Very Mad в някой лют спор.Чакам отзиви за различните варианти.Благодаря. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 6:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Теракот! все пак това е кухня а не спалня.Каквото и да излееш се забърсва и не оставя следи.Понеже мойта кухня е по голяма сме си поставили и един килим 2 на 1.5 така че не студено като се стъпва отгоре. Laughing
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 7:47    Заглавие: Отговорете с цитат

В никакъв случай не искам да апострофирам колегата Коцев, но Very Happy Very Happy
моето мнение е за ламитат.Държи топло и ако се разлее манжа пак се чисти лесно.
chenkete
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да допълня, че е желателно ламината да е от по-скъпия щом е за кухня Very Happy
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен е по добре с теракот - кухнята ми е 19 квадрата и е цялата с теракот а половината от нея е с килим. Лесно се почиства и е най използваното място в целия апартамент.
Върнете се в началото
!
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 16:11    Заглавие: Отговорете с цитат

И пред мен сти този въпрос. Ламината става по-лесно, за нула време, направо върху паркета. Така направих хола - със сглобяем ламинат, без лепене.
Но се чудя - дали не се разваля при изливане на вода, например.
Ако някой е пробвал, да каже.
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

! написа:
И пред мен сти този въпрос. Ламината става по-лесно, за нула време, направо върху паркета. Така направих хола - със сглобяем ламинат, без лепене.
Но се чудя - дали не се разваля при изливане на вода, например.
Ако някой е пробвал, да каже.
надува се в крайщата и се измята като лодка Evil or Very Mad
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже и в нас предстои ремонт на кухнята се допитах до специалисти и обикновени хора. Според тяхно (и мое) мнение ламината до 4-5 години ще се одраска. На последния рожден ден на който бях ми направиха строга забележка да не местя ФОТЬОЙЛ-а (така и не научих къде е Ь на клавиатурата, та се наложи да копирам от един ENGLISH речник) а да го повдигам, понеже се драскал ламината. Според специалистите най-лошото на ламината в кухнята е, че след като се одраска в цепнатините започва да се наслояват мазнини. Тези мазнини попиват и изчистването им е невъзможно. Извода е следния - до 4-5 години ламината е за смяна (мнения на хора разбиращи от ламинати и темподобни).
Та на този рожден ден попитах ламината от кой тип е - бил от най-твърдия (имат си названия но в момента не се сещам точното ). Като го погледнах се беше поиздраскал тук-таме, а е вече на 3-4 години - всичко това за холен ламинат.
Преди известно време мислех да надъхам баща ми да слага ламинат, но сега съм твърдо против него. И още нещо - най-евтин е теракота в Mr. Brikolage. Забелязах, че там има такива цветки, каквито по уличните магазини не продават.
Дано да съм бил полезен по въпроса за магданоза. Laughing

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Като чете мненията,човек ще реши,че в трапезарията непрекъснато се лее вода,местят се фотЬойли,може би се чупят и чинии(като в таверна) Laughing ,та не може да се ползва ламиниран паркет...Скромното ми мнение е ,че с ламинатът както и да го погледнеш си е по-уютно и топло.Теракотата има единствено преимущество за водата,но добре ,че мина модата на жилищата ,обути изцяло в теракот,беше си една голяма баня ,ама нейсе..
Всичко се износва ,зависи от подръжката и ползването.Ако сте нерваци теракотата няма до изкара и година.Всъщност каквото и да ти говорим решението си твое-важно е да има мир дома Rolling Eyes Успех в ремонтите,а най-добре с тия пари иди на море и никой няма да се сърди Laughing !

Последната промяна е направена от Chelsea_69 на Сря Юли 06, 2005 20:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако слагаш ламинат на всяка цена запълни фугите със силикон ( продава се на същите места ) . Направиш ли го няма да имаш проблем с водата ...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети