| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 22:41 Заглавие: Какъв под в кухнята ??? |
|
|
Правя ремонт в кухнята и паркета ми е много скапан.Чудя се дали да го заменя с нов но е много скъпо или да сложа ламинат.Жената ме яде пък да слагаме теракот но аз и дума не давам да се изрече защото според мен държи студено.Дайте идеи че току виж се избием с жената в някой лют спор.Чакам отзиви за различните варианти.Благодаря.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 6:34 Заглавие: |
|
|
Теракот! все пак това е кухня а не спалня.Каквото и да излееш се забърсва и не оставя следи.Понеже мойта кухня е по голяма сме си поставили и един килим 2 на 1.5 така че не студено като се стъпва отгоре.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 7:47 Заглавие: |
|
|
В никакъв случай не искам да апострофирам колегата Коцев, но
моето мнение е за ламитат.Държи топло и ако се разлее манжа пак се чисти лесно. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
chenkete Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 11:32 Заглавие: |
|
|
Само да допълня, че е желателно ламината да е от по-скъпия щом е за кухня  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 12:38 Заглавие: |
|
|
| Според мен е по добре с теракот - кухнята ми е 19 квадрата и е цялата с теракот а половината от нея е с килим. Лесно се почиства и е най използваното място в целия апартамент. |
|
|
 |
! Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
И пред мен сти този въпрос. Ламината става по-лесно, за нула време, направо върху паркета. Така направих хола - със сглобяем ламинат, без лепене.
Но се чудя - дали не се разваля при изливане на вода, например.
Ако някой е пробвал, да каже. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
| ! написа: | И пред мен сти този въпрос. Ламината става по-лесно, за нула време, направо върху паркета. Така направих хола - със сглобяем ламинат, без лепене.
Но се чудя - дали не се разваля при изливане на вода, например.
Ако някой е пробвал, да каже. | надува се в крайщата и се измята като лодка  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 18:14 Заглавие: |
|
|
Понеже и в нас предстои ремонт на кухнята се допитах до специалисти и обикновени хора. Според тяхно (и мое) мнение ламината до 4-5 години ще се одраска. На последния рожден ден на който бях ми направиха строга забележка да не местя ФОТЬОЙЛ-а (така и не научих къде е Ь на клавиатурата, та се наложи да копирам от един ENGLISH речник) а да го повдигам, понеже се драскал ламината. Според специалистите най-лошото на ламината в кухнята е, че след като се одраска в цепнатините започва да се наслояват мазнини. Тези мазнини попиват и изчистването им е невъзможно. Извода е следния - до 4-5 години ламината е за смяна (мнения на хора разбиращи от ламинати и темподобни).
Та на този рожден ден попитах ламината от кой тип е - бил от най-твърдия (имат си названия но в момента не се сещам точното ). Като го погледнах се беше поиздраскал тук-таме, а е вече на 3-4 години - всичко това за холен ламинат.
Преди известно време мислех да надъхам баща ми да слага ламинат, но сега съм твърдо против него. И още нещо - най-евтин е теракота в Mr. Brikolage. Забелязах, че там има такива цветки, каквито по уличните магазини не продават.
Дано да съм бил полезен по въпроса за магданоза.  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 20:35 Заглавие: |
|
|
Като чете мненията,човек ще реши,че в трапезарията непрекъснато се лее вода,местят се фотЬойли,може би се чупят и чинии(като в таверна) ,та не може да се ползва ламиниран паркет...Скромното ми мнение е ,че с ламинатът както и да го погледнеш си е по-уютно и топло.Теракотата има единствено преимущество за водата,но добре ,че мина модата на жилищата ,обути изцяло в теракот,беше си една голяма баня ,ама нейсе..
Всичко се износва ,зависи от подръжката и ползването.Ако сте нерваци теракотата няма до изкара и година.Всъщност каквото и да ти говорим решението си твое-важно е да има мир дома Успех в ремонтите,а най-добре с тия пари иди на море и никой няма да се сърди !
Последната промяна е направена от Chelsea_69 на Сря Юли 06, 2005 20:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 22:23 Заглавие: |
|
|
| А ако слагаш ламинат на всяка цена запълни фугите със силикон ( продава се на същите места ) . Направиш ли го няма да имаш проблем с водата ... |
|
|
 |
|