Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпрос за излъчвател на радиорелейна станция

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:29    Заглавие: въпрос за излъчвател на радиорелейна станция Отговорете с цитат

Здравейте имам следното питане :
наложи ми се 1 почистване на излъчвател на релейна станция на която не пише нито модел нито нищо -май самоделка е като гледам печатната платка . Вътре в самият излъчвател в отвърстието му има странни /поне за мен/ мъхчета който видимо не са от искуственна материя . Предполагам не йм е мястотто там но като гледам как "старателно "са таъпкани вътре ме съмняват . Знам че давам постна информация но това е за момента. Какво ще ме посъветвате защото според мен трябва да не са там
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Много оскъдна информация даваш.Кажи защо се е наложило почистване?Нисък "запас" или коеф.на шума?От какъв тип е антената и фидер или вълновод я захранва.Каква е /приблизително/ носещата честота?Има ли мултиплекс или е едноканална тази р/р ст.за да добиеме представа за какво иде реч Question
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
CATV
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:50    Заглавие: Re: въпрос за излъчвател на радиорелейна станция Отговорете с цитат

Малко "постна" информация даваш Wink
но ако това закоето говориш е вълновод, то тябва да е кух, чист и с гладки стени, за да "бягат" добре вълните.
Често се слагат отпред на вълновода капачки от тефлон или друг материал с малки диелектрични загуби, за да не влизат вътре паяци и насекоми и всякакви буболечки, а и вода ако антената е насочена по д някакъв ъгъл към небето. Всякаква органична материя във вълновода влошава много сигнала.
С две думи изчисти тези работи ако смяташ, че са органична материя и му сложи отпред тънко тефлоново капаче.

ПП на мен ми се е случвало да настроивам 3 метра антена на покрива и висчко е добре, слизам долу при апаратурата и сигнал няма, след 1 4ас проверка на кабели и куплунзи се качвам отново на покрива и кво да видя, вътре във вълновода ве4е се беше намърдал паяк 4е и паяжина се уплел "човека" Laughing
Ако кажеш повече инфо ще получиш и повече съвети.
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

ок изчистих вътре и нивото вече е в норма благодаря за отговорите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети