| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:29 Заглавие: въпрос за излъчвател на радиорелейна станция |
|
|
Здравейте имам следното питане :
наложи ми се 1 почистване на излъчвател на релейна станция на която не пише нито модел нито нищо -май самоделка е като гледам печатната платка . Вътре в самият излъчвател в отвърстието му има странни /поне за мен/ мъхчета който видимо не са от искуственна материя . Предполагам не йм е мястотто там но като гледам как "старателно "са таъпкани вътре ме съмняват . Знам че давам постна информация но това е за момента. Какво ще ме посъветвате защото според мен трябва да не са там |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:48 Заглавие: |
|
|
Много оскъдна информация даваш.Кажи защо се е наложило почистване?Нисък "запас" или коеф.на шума?От какъв тип е антената и фидер или вълновод я захранва.Каква е /приблизително/ носещата честота?Има ли мултиплекс или е едноканална тази р/р ст.за да добиеме представа за какво иде реч  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 12:50 Заглавие: Re: въпрос за излъчвател на радиорелейна станция |
|
|
Малко "постна" информация даваш
но ако това закоето говориш е вълновод, то тябва да е кух, чист и с гладки стени, за да "бягат" добре вълните.
Често се слагат отпред на вълновода капачки от тефлон или друг материал с малки диелектрични загуби, за да не влизат вътре паяци и насекоми и всякакви буболечки, а и вода ако антената е насочена по д някакъв ъгъл към небето. Всякаква органична материя във вълновода влошава много сигнала.
С две думи изчисти тези работи ако смяташ, че са органична материя и му сложи отпред тънко тефлоново капаче.
ПП на мен ми се е случвало да настроивам 3 метра антена на покрива и висчко е добре, слизам долу при апаратурата и сигнал няма, след 1 4ас проверка на кабели и куплунзи се качвам отново на покрива и кво да видя, вътре във вълновода ве4е се беше намърдал паяк 4е и паяжина се уплел "човека"
Ако кажеш повече инфо ще получиш и повече съвети. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 13:05 Заглавие: |
|
|
| ок изчистих вътре и нивото вече е в норма благодаря за отговорите |