Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SONY KV21FT2K
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 0:33    Заглавие: SONY KV21FT2K Отговорете с цитат

Chassis-FE2.
Проблемът е зелен екран с обратен ход и след няколко минути изображението се нормализира.При намаляне на ускоряващото не тръгва изобщо-тъмен екран.Съмнение за кинескоп.Моля за мнение.
Произведен е в Словения 2002г.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tocho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna 0888 950800

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 1:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Разкачи ( Kg )и ако пак го прави,кинескопа е дефектен
Rolling Eyes
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 9:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Почти е сигурно че е кинескоп.Кинескопите на сонитата мрът като мухи.Окъси диода и ера на отоплението и ще свете веднага това доказва че зеления цвят няма емисия.Но всичко това на теб ти е ясно иска ти се да е нещо друго но съжалявам .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:35    Заглавие: SONY KV21... Отговорете с цитат

Окъсявах диода и резистора в отоплението,но няма промяна.Като вдигна съвсем малко ускорението-тръгва с посочения ефект-зеленикав растер с обратен ход,а при намаляне на ускораването-въобще не тръгва,само говор.Аз съм стигнал до кинескоп,но все пак тв-то е на 2г.Напатил съм се и аз от кинескопи,а за Сони още не съм направил цокъл за измерване и регенерат.
Благодаря за съветите,утре пак ще павя проби.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако излезе кинескоп се обади че боря същото шаси млатено от гръм и засега отива към процесор да измислим нещо Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Yordanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Botswana,Gaborone

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

[Не се притеснявай ,че бил на две години, Тук съм менил няколко с туко що изтекла гаранция(1 год.). Тук магазините в борбата за клиенти,увеличават гаранцията до 5г. , ноте плащат за ремонтите.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Размени преди цокъла на кинескопа зеления с прим. синия и виж дали дефекта ще остане пак на зеления.На някои цокли има една ламаринка около всички изводи на цокъла играе ролята на искрище -махни я.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 20:20    Заглавие: SONY KV21..... Отговорете с цитат

Отново благодаря на всички за съветите утре ще опитам за последно,но за размяна на цветовете изобщо не бях се сетил.Фишев,тв-то е на клиент,а друг го донесе и не знам каква ще е съдбата му при деф. кинескоп.Ако наистина стане,както казваш-няма проблем затова сме в този форум-да си помагаме.И за кинескопите-аз смених в къщи вече 3 Сонита заради лоши кинескопи,така,че проблемите са ми познати.
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай регенерация.Имал съм доста случаи на "СОНИ" с подобен проблем.Просто понякога се получава "запушване "(на пушката)R-G-B без значение..След регенерация с години не са ме търсили или ако е,то е за проблеми в електрониката,а не по кинескопа.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 23:49    Заглавие: SONY KV21... Отговорете с цитат

При такива случаи правя регенерат само със съгласието на клиента,а клиентите с такива телевизори са малко мнителни и недоверчиви,като му се каже,че тв. на 2 години е с фалирал кинескоп.Невежите смятат,че Сони е вечно и живеят с разбиранията от миналото,когато корекомските техники бяха наистина качествени.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети