| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 0:33 Заглавие: SONY KV21FT2K |
|
|
Chassis-FE2.
Проблемът е зелен екран с обратен ход и след няколко минути изображението се нормализира.При намаляне на ускоряващото не тръгва изобщо-тъмен екран.Съмнение за кинескоп.Моля за мнение.
Произведен е в Словения 2002г. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 1:45 Заглавие: |
|
|
Разкачи ( Kg )и ако пак го прави,кинескопа е дефектен
 _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 9:11 Заглавие: |
|
|
| Почти е сигурно че е кинескоп.Кинескопите на сонитата мрът като мухи.Окъси диода и ера на отоплението и ще свете веднага това доказва че зеления цвят няма емисия.Но всичко това на теб ти е ясно иска ти се да е нещо друго но съжалявам . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:35 Заглавие: SONY KV21... |
|
|
Окъсявах диода и резистора в отоплението,но няма промяна.Като вдигна съвсем малко ускорението-тръгва с посочения ефект-зеленикав растер с обратен ход,а при намаляне на ускораването-въобще не тръгва,само говор.Аз съм стигнал до кинескоп,но все пак тв-то е на 2г.Напатил съм се и аз от кинескопи,а за Сони още не съм направил цокъл за измерване и регенерат.
Благодаря за съветите,утре пак ще павя проби. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:40 Заглавие: |
|
|
| Ако излезе кинескоп се обади че боря същото шаси млатено от гръм и засега отива към процесор да измислим нещо Успех |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:54 Заглавие: |
|
|
| [Не се притеснявай ,че бил на две години, Тук съм менил няколко с туко що изтекла гаранция(1 год.). Тук магазините в борбата за клиенти,увеличават гаранцията до 5г. , ноте плащат за ремонтите. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:56 Заглавие: |
|
|
| Размени преди цокъла на кинескопа зеления с прим. синия и виж дали дефекта ще остане пак на зеления.На някои цокли има една ламаринка около всички изводи на цокъла играе ролята на искрище -махни я. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 20:20 Заглавие: SONY KV21..... |
|
|
| Отново благодаря на всички за съветите утре ще опитам за последно,но за размяна на цветовете изобщо не бях се сетил.Фишев,тв-то е на клиент,а друг го донесе и не знам каква ще е съдбата му при деф. кинескоп.Ако наистина стане,както казваш-няма проблем затова сме в този форум-да си помагаме.И за кинескопите-аз смених в къщи вече 3 Сонита заради лоши кинескопи,така,че проблемите са ми познати. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 22:08 Заглавие: |
|
|
Опитай регенерация.Имал съм доста случаи на "СОНИ" с подобен проблем.Просто понякога се получава "запушване "(на пушката)R-G-B без значение..След регенерация с години не са ме търсили или ако е,то е за проблеми в електрониката,а не по кинескопа. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 23:49 Заглавие: SONY KV21... |
|
|
| При такива случаи правя регенерат само със съгласието на клиента,а клиентите с такива телевизори са малко мнителни и недоверчиви,като му се каже,че тв. на 2 години е с фалирал кинескоп.Невежите смятат,че Сони е вечно и живеят с разбиранията от миналото,когато корекомските техники бяха наистина качествени. |
|
|
 |
|