Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с LG CE-21T20KX
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 17:46    Заглавие: Проблем с LG CE-21T20KX Отговорете с цитат

Здравейте! Имам следният проблем: телевизорът дойде след гръмотевична буря с дефектно захранване. След възстановяването му, телевизорът тръгна, но след 2-3 сек. преминаваше в standby. Процесорът, с който е изпълнен е TDA6361/PS/N2/4/0703. Нямам оригинален dump и затова пробвах с такъв за TDA6361/PS/N2/4/0532. След пускане телевизорът тръгва без цвят и изпълнява всички команди. След спиране от дистанционното или от мрежовия ключ, телевизорът възстановява предишното си състояние - тръгва за 2-3 сек. и гасне в standby. Ако някой може да ме насочи какъв може да е проблемът, както и да му се намира оригинален dump, моля изпратете ми го на [email protected] . Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Юли 16, 2005 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратих ти нещо но дали процесора ти не е9361 а не както го пишеш 6361 Wink
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 17, 2005 10:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте Коцев и благодаря за дъмпа.Процисора наистина съм го изписал грешно и той е 9361.За съжаление обаче не ми работи с тоя дъмп,така,че продължавам да търся.Явно е за друг запис.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 17, 2005 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с този би трябвало да се получи .
Успех!
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 18, 2005 6:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря NOEL,но за съжаление и с това не стана.Държи се като с това ,което ми изпрати KOZEV.Значи силно размазано изображение без цвят,но по скоро ме притеснява това,че след спиране на телевизора отново сработва за 3-4секунди и минава в stb.Значи е възможно и ТДА9361 да е деф. или по незнам каква причина при изключване записва нещо в паметта и после се получава описания ефект.Това че и стрите дъмпа не даде цвят също ме навежда на такива мисли,но няма откъде да взема ТДА за проба а не ми се купува без да е необходимо по обясними причини.Оставям засега темата открита ,ако някой е имал подобен проблем и може да помогне,то моля да сподели.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 18, 2005 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

че е скъпа скъпа е но ако я има на магазина си я купи и ще си я имаш и за в бъдеще да пробваш ако не излезе от нея.Поне аз така правя.
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 8:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев,тая идея не ми е чужда,но ще го обсъдя първо с клиента да разбера дали ще го вземе ако е от нея.Иначе и аз правя така,но тук става въпрос за малко по скъп елемент,затова не ми се купува единствено за проба.Още повече ако излезе,че не е от него може след няколко месеца да е на половин цена.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

От финансова гледна точка си прав но пък от ремонтна гледна точка си крив Wink защото като го имаш и още като отвориш телевизора и ти се струва че проца не е добър вместо да търсиш друг дефект слагаш цокъл пробваш и си откриваш дефекта накъде е.Поне аз така правя.Верно е и това че някой части после стават по евтини но пък е верно че пък и други стават пък по скъпи така че казано на Ловешки език иде танту за кукуригу.От едно печелим от друго губим но това е реалния живот.Пък ми е добре когато имам всичко под ръка.Колко телевизори съм оставял за нещо което го набедя и след време като го купя се окаже че не е там дефекта .Пък и клиента иска да е сигурен за какво му чака телевизора пък аз като не съм сигурен само подсмърчам пред него и се почесвам там дето не ме сърби. Evil or Very Mad
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Коцев!Много си прав за това,и както казах преди споделям същото.Аз също имам доста неща,но не можем да имаме всичко.Ще го потърся и сигурно ще го купя.Просто в момента не ми е до тая инвестиция,но какво да се прави.Ако го осигуря навреме ще лиша дали е от него.Тук в региона го няма,но тия дни ще прескоча до София и ще видим.Желая ти спорна работа!
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

0532=0793 записа 0703 е с различен партномер от другите два записа но все си мисля че си за процесор а тои стрва $70 клиента трябва да реши дали ще се прави след последните гръмотевици смених няколко такива процесора които запушваха видео усилвателите иначе всичко останало работеше мога да ти пратя такъв за проба поне ще разбереш дали включването и минаването в стенбай е от него Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети