Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся библиотеки на елементи за Оркад или Протел по БДС
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lz2esa
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 15, 2005 14:15    Заглавие: Търся библиотеки на елементи за Оркад или Протел по БДС Отговорете с цитат

Момчета случайно да ви се намират такива библиотеки? Предполагам не... Crying or Very sad Аве защо никой не спазва БДС в България? Question
Трябват ми най обикновени - резистор, кондензатор, диод, транзистор, тиристор и т.н... Опитах се да изменя изображението на елементи от готова библиотека, но нещо не се получава както трябва. Настроих мрежата така че да отговаря на около милиметър, но когато тръгна да променям елемента програмата се държи странно и не ми дава да рисувам каквото искам макар че ползвам верните инструменти и прилепването е изключено. Иска ми се да си направя сам библиотека но нито в хелпа нито в интернет открих точно как. Не е важен нито продукта нито конкретната версия. Използвал съм протел 98/ДХП и Оркад 8/10 така, че вярвам с малко помощ ще се справя.... [/b]
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Авг 15, 2005 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

За кепчера или за леаута ти трябват библиотеки?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lz2esa
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 15, 2005 19:25    Заглавие: Справих се. Който се интересува да пише. Отговорете с цитат

Здрасти. Благодаря за въпроса-за кепчъра става въпрос. За платките си ги има почти всички стандартни корпуси, а и те са по лесни за правене.Заинатих се като магаре и се справих сам. Ако някой все пак реши да спазва стандартите при изчертаване на схемите по БДС нека ми пише на и-мейла за да му пратя библиотеката-предупреждавам тя е само за чертаене..нямам време да се бъзикам и да настройвам фуутпринтс и симулационни модели, макар че и това не е проблем да се направи....
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 16, 2005 7:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Здревей. По въпроса за БДС за чертане на платки. Значи преди 5 години участвах в разни състезания организирани от университетите в БГ за чертане и съм няколкогодишен шампион Smile (не искам да се хваля но се занимавам постоянно с чертане). Значи БДС е крайно остарял поне преди 5 години се ползваше стандарта от 70 година. Например има изискване отворите по платката с различни диаметри да имат различно запълване ???? При сложна платка това е невъзможно да се спази Smile А протел е световно приет стандарт просто в БГ ниакак си не искат да го признаят. Та ако ви интересува библиотека за протел - за схематика мога да ви пратя разработена от мен
Върнете се в началото
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 21, 2005 10:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост аз ще ви бъда много благодарен да ми изпратите разработената от вас библиотека. Предварително благодаря.
Гост

МнениеПуснато на: Нед Авг 21, 2005 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

по възможност изпратете и на:
[email protected]
10x
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Нед Авг 21, 2005 13:34    Заглавие: Отговорете с цитат

госта бях Аз, концерта снощи беше много добър и съм забравил да се регистрирам,...а да трябва и понякога да спя. скоро:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2005 1:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Също и на мен [email protected] , или я качете на примерно на този "временен"сървър http://www.webfile.ru/ за да си свалим свободно. Между другото съвместима ли е с Protel 99SE ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Сря Авг 24, 2005 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за майла
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Student
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, значи имам да чертая схема за Сряда обаче като я направя на Протел и ми я изкарва супер малка (размерите на елементите не отговарят на БГ стандарта, който ни го иска професора) Така че ще съм много благодарен ако ми обясните как да ги оправя или ако може да ми пратите библиотека с готовите елементи
Хих забравих да си дам мейла Smile
[email protected]
Благодаря предварително!!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети