| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz2esa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 14:15 Заглавие: Търся библиотеки на елементи за Оркад или Протел по БДС |
|
|
Момчета случайно да ви се намират такива библиотеки? Предполагам не... Аве защо никой не спазва БДС в България?
Трябват ми най обикновени - резистор, кондензатор, диод, транзистор, тиристор и т.н... Опитах се да изменя изображението на елементи от готова библиотека, но нещо не се получава както трябва. Настроих мрежата така че да отговаря на около милиметър, но когато тръгна да променям елемента програмата се държи странно и не ми дава да рисувам каквото искам макар че ползвам верните инструменти и прилепването е изключено. Иска ми се да си направя сам библиотека но нито в хелпа нито в интернет открих точно как. Не е важен нито продукта нито конкретната версия. Използвал съм протел 98/ДХП и Оркад 8/10 така, че вярвам с малко помощ ще се справя.... [/b] _________________ Всичко разбрах, само не разбрах от къде тече водата на вятърната мелница..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 19:03 Заглавие: |
|
|
| За кепчера или за леаута ти трябват библиотеки? |
|
|
 |
lz2esa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 19:25 Заглавие: Справих се. Който се интересува да пише. |
|
|
Здрасти. Благодаря за въпроса-за кепчъра става въпрос. За платките си ги има почти всички стандартни корпуси, а и те са по лесни за правене.Заинатих се като магаре и се справих сам. Ако някой все пак реши да спазва стандартите при изчертаване на схемите по БДС нека ми пише на и-мейла за да му пратя библиотеката-предупреждавам тя е само за чертаене..нямам време да се бъзикам и да настройвам фуутпринтс и симулационни модели, макар че и това не е проблем да се направи.... _________________ Всичко разбрах, само не разбрах от къде тече водата на вятърната мелница..... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2005 7:55 Заглавие: |
|
|
Здревей. По въпроса за БДС за чертане на платки. Значи преди 5 години участвах в разни състезания организирани от университетите в БГ за чертане и съм няколкогодишен шампион (не искам да се хваля но се занимавам постоянно с чертане). Значи БДС е крайно остарял поне преди 5 години се ползваше стандарта от 70 година. Например има изискване отворите по платката с различни диаметри да имат различно запълване ???? При сложна платка това е невъзможно да се спази А протел е световно приет стандарт просто в БГ ниакак си не искат да го признаят. Та ако ви интересува библиотека за протел - за схематика мога да ви пратя разработена от мен |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 21, 2005 10:38 Заглавие: |
|
|
Гост аз ще ви бъда много благодарен да ми изпратите разработената от вас библиотека. Предварително благодаря. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Авг 21, 2005 13:31 Заглавие: |
|
|
по възможност изпратете и на:
[email protected]
10x |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Нед Авг 21, 2005 13:34 Заглавие: |
|
|
| госта бях Аз, концерта снощи беше много добър и съм забравил да се регистрирам,...а да трябва и понякога да спя. скоро:) |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 1:51 Заглавие: |
|
|
| Също и на мен [email protected] , или я качете на примерно на този "временен"сървър http://www.webfile.ru/ за да си свалим свободно. Между другото съвместима ли е с Protel 99SE ? |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2005 12:20 Заглавие: |
|
|
| благодаря за майла |
|
|
 |
Student Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:23 Заглавие: |
|
|
Здравейте, значи имам да чертая схема за Сряда обаче като я направя на Протел и ми я изкарва супер малка (размерите на елементите не отговарят на БГ стандарта, който ни го иска професора) Така че ще съм много благодарен ако ми обясните как да ги оправя или ако може да ми пратите библиотека с готовите елементи
Хих забравих да си дам мейла
[email protected]
Благодаря предварително!!! |
|
|
 |
|