|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 10:50 Заглавие: |
|
|
| koko___ написа: | | nafo написа: | | На Млад Конструктор схемата е малко калпава. Губи си обхвата..... |
Мислех да я изпробвам  |
Хах...голям майтап....аве хора, как ще сложите суперхетеродинен приемник във самолет...тая схема на MK в най-добрия случай работи на 30 метра, освен ако не си сглобите предавател с мощност 1W... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 11:11 Заглавие: |
|
|
| Estranged написа: | | я дайте точен линк за това управление, че нещо не мога да го видя |
не можах да я намеря тази схема може да са я махнали от Mladkostruktor. |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 12:11 Заглавие: RC |
|
|
ох, не знаех,ами аз от 30год карам само със суперхетеродинен приемник самолети и др летящи неща! _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 13:05 Заглавие: |
|
|
Значи от известно време насам посещавам форума и се чудиа дали да се регистрирам. Ама нещо смислено дали се обсъжда изобщо?!. Естествено, че само и единствено суперхетеродинен приемник се използва. А пък и целиа сайт на МК прерових вътре такова нещо няма  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 13:46 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Естествено, че само и единствено суперхетеродинен приемник се използва. |
Грешка на езика....не бях пил кафе Искал съм да кажа свръхрегенеративен...трябва да внимавам с репликите си. Извинявам се че предизвиках такъв смут. Таааа....схемата на МK си е най-обикновен свръхрегенеративен приемник...с 2 транзистора....детска работа. И така, въпроса ми е как да си сложа такъв приемник в самолета....след 10 метра вече няма да е в мой контрол... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 16:21 Заглавие: |
|
|
| Няма ли да стане с готовите Тх/Rх модули за по 10лв? изглеждат удобни, на ~400MHz са, нисковолтови и с малка консумация. Има и вариант за FM, но са доста по-скъпи. А относно логиката имаше един комплект кодер-декодер на Моторола, но не е пропорционален, за такъв ще е лесно с някой микрокомпютър, но нещо не ми се занимава да пиша програмки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 16:44 Заглавие: |
|
|
Аз преди доста време ползвах едни LM15XX (забравил съм ги как точно бяха)...ако не се лъжа имаше някаква схема със тях във МК списания м/у 90'та и 94'та...ихааа...най-сетне и аз да ви похваля схема от МК...не е за вярване Удобното на схемата: 2 аналогови и 2 цифрови канала, неудобното е че чиповете трудно се намираха тогава (96-97'ма), ще се поразтърся в нас за точните part-no. Иначе истински вариант според мен е изцяло цифрово управление. В разработвам момента такова на 866MHz - мощност 50mW, растояние около 1КМ с препядствия. Не говоря за делене на канали чрез времеизместване, а изцяло custom технология, която претендирам за много прецизна - няма колебания в изходите на каналите, възможност за подръжка на неограничен брой канали. Работя и по вариант - Full-Duplex връзка, т.е. освен управление, има и обратна връзка от модела - скорост, температура и пр. По размери не отстъпва на нито едно пазарско дистанционно, освен всичко го разработвам и с графичен LCD. Цената му също няма да е толкова велика колкото на професионално ДУ от Conrad например ($300). С тия модули TX/RX някой спомена че е правил управление на 500 метра открито, аз лично се съмнявам на резултати по добри от 50 метра, аз лично не бих се пробвал въобще с такива модули. Тяхното предназначение е (както пише в даташийта) е предимно Wireless and Keyless Entry, затова предимно ги срещате в ДУ за алармени системи. Казвам това от опит, ремонтирам автоаларми, всякакви модели съм виждал, най-добър обхват на такъв модул е 100 метра. Друго важно нещо е че при тези модули не е замисляно приемника да се движи със 80КМ/ч, също така не се разчита на постоянна връзка м/у приемник/предавател, т.е. не е фатално ако един пакет от 20ms се загуби. За сравнение, загубата на 5ms от сигнала в обикновено ДУ води до изключване на даден канал, а в по-лошия случай ефекта е някакъв шум на канала, водещ до тотално ошашкване на сервото или ESC'то... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|