Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Наименованието на IC от захранващ блок за PC
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:53    Заглавие: Допълнение Отговорете с цитат

Здравих да кажа, че захранването в 350 Вт и пише, че е модел "LC - B350ATX". Нещо измислено, ама какво да се прави Smile
koko___
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи си пощата и ще ти пратя схемата, а ако разбереш някакъв аналог ме информирай и мен ако може
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 13:25    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

Пощата ми е: [email protected]
Благодаря ти много, ако разбера нещо, обезателно ще ти кажа!
А знаеш ли как се преработва това захранване, за да работи на +/- 40 волта?
koko___
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам си и на представа как може да се направи +-40V, Но ми стана интересно и ще потърся
Върнете се в началото
machinow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 15:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да смениш кондензаторите на изходите Smile Виж и за някоя студена спойка
Върнете се в началото
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 17:13    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

Благодаря ти много за схемата коко___,
Дано да успея да намеря къде е пронлемът!
А това за преработката доста съм търсил из форума, но безрезултатно. Има само някакви обяснения, но нищо конкретно. Въобще по тази тема е говорено много, но безрезултатно (или просто аз не намирам това, което търся).
Дано ти да имаш късмет!
А това за кондензаторите едва ли ще помогне, доколкото четох трябва да се пренавиват трансформаторите и да се преви нещо с обратните връзки (които аз конкретно дори не знам къде са Embarassed ).
Но аз бих се захванал, ако някой ми каже точно какво трябва да променя.
А днес търсих нещо за прословутата "2003", но нищо не стана. Толкова ли е безизвестна или пък само ние не сме я чували???
Успех!
v_iliev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж поста на колегата Филипов в темата Помощ!350вата захранване! от предния форум-доста интересни линкове Smile
това е от там: http://www.overclockers.ru/lab/15541.shtml

Последната промяна е направена от v_iliev на Пет Авг 19, 2005 19:49; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Напрежението го меря а обикновен дигитален мултицет, и дори с него показва голям толеранс на напреженията. Постоянно се менят. А ми е чудно защо се получава така, може би е от интегралата.
Не знам как точно да различа визуално обикновените от тези ESP кондензатори, тези, които са преди изходите в захранването са черни и надписите са златисти (ако въобще това има значение Smile ) На тези за +5 волта пише "HERMEI"...
v_iliev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Промених си предния пост защото междувременно открих горепосочения линк, който е добра основа, а за кондензаторите доколкото знам ,щом са златисти значи са с low ESR т.е. са за switching power supplies.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2005 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох темата, която си ми препоръчал. Всъщност и преди съм я чел, но не обърнах внимание на линковете. Наистина е доста интересна и поучителна. Както се казваше в един от постовете във форумите на www.hardwarebg.com, явно китайците са икономисали доста Smile
А за непостоянното напрежение мисля, че няма смисъл да го гледам на осцилоскоп, сигурно ще видя това: http://www.epos.kiev.ua/pubs/pp.htm
Това, че кондензаторите са "уж" каквито трябва означава ли, че ги изкарваме от подозрение?
Искам само да кажа: Слава Богу, че компютъра остана здрав...
В момента съм с Codegen, знам, че и те за нишо не стават, но все пак е по-добре от това с марка "noname" Smile
Най-вероятно ще се пробвам да сменя някой кондензатор по-нататък, а и тази интеграла, ако успея да разбера къде се продава...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети