| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:53 Заглавие: Допълнение |
|
|
Здравих да кажа, че захранването в 350 Вт и пише, че е модел "LC - B350ATX". Нещо измислено, ама какво да се прави  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 12:01 Заглавие: |
|
|
| Кажи си пощата и ще ти пратя схемата, а ако разбереш някакъв аналог ме информирай и мен ако може |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 13:25 Заглавие: Re: |
|
|
Пощата ми е: [email protected]
Благодаря ти много, ако разбера нещо, обезателно ще ти кажа!
А знаеш ли как се преработва това захранване, за да работи на +/- 40 волта? _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 14:38 Заглавие: |
|
|
| Нямам си и на представа как може да се направи +-40V, Но ми стана интересно и ще потърся |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 15:20 Заглавие: |
|
|
Пробвай да смениш кондензаторите на изходите Виж и за някоя студена спойка |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 17:13 Заглавие: Re: |
|
|
Благодаря ти много за схемата коко___,
Дано да успея да намеря къде е пронлемът!
А това за преработката доста съм търсил из форума, но безрезултатно. Има само някакви обяснения, но нищо конкретно. Въобще по тази тема е говорено много, но безрезултатно (или просто аз не намирам това, което търся).
Дано ти да имаш късмет!
А това за кондензаторите едва ли ще помогне, доколкото четох трябва да се пренавиват трансформаторите и да се преви нещо с обратните връзки (които аз конкретно дори не знам къде са ).
Но аз бих се захванал, ако някой ми каже точно какво трябва да променя.
А днес търсих нещо за прословутата "2003", но нищо не стана. Толкова ли е безизвестна или пък само ние не сме я чували???
Успех! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
v_iliev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
Виж поста на колегата Филипов в темата Помощ!350вата захранване! от предния форум-доста интересни линкове
това е от там: http://www.overclockers.ru/lab/15541.shtml
Последната промяна е направена от v_iliev на Пет Авг 19, 2005 19:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:45 Заглавие: |
|
|
Напрежението го меря а обикновен дигитален мултицет, и дори с него показва голям толеранс на напреженията. Постоянно се менят. А ми е чудно защо се получава така, може би е от интегралата.
Не знам как точно да различа визуално обикновените от тези ESP кондензатори, тези, които са преди изходите в захранването са черни и надписите са златисти (ако въобще това има значение ) На тези за +5 волта пише "HERMEI"... _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
v_iliev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 19:59 Заглавие: |
|
|
| Промених си предния пост защото междувременно открих горепосочения линк, който е добра основа, а за кондензаторите доколкото знам ,щом са златисти значи са с low ESR т.е. са за switching power supplies. |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 20:12 Заглавие: |
|
|
Прочетох темата, която си ми препоръчал. Всъщност и преди съм я чел, но не обърнах внимание на линковете. Наистина е доста интересна и поучителна. Както се казваше в един от постовете във форумите на www.hardwarebg.com, явно китайците са икономисали доста
А за непостоянното напрежение мисля, че няма смисъл да го гледам на осцилоскоп, сигурно ще видя това: http://www.epos.kiev.ua/pubs/pp.htm
Това, че кондензаторите са "уж" каквито трябва означава ли, че ги изкарваме от подозрение?
Искам само да кажа: Слава Богу, че компютъра остана здрав...
В момента съм с Codegen, знам, че и те за нишо не стават, но все пак е по-добре от това с марка "noname"
Най-вероятно ще се пробвам да сменя някой кондензатор по-нататък, а и тази интеграла, ако успея да разбера къде се продава... _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
|