| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 16:23 Заглавие: Трансформатор от ЕЛКА 803-01 |
|
|
Здравейте,
баща ми има 2 касови апарата Елка 803-01, които вече не могат да се използват и ми ги даде за части (П.С това беше детската ми мечта! ). Снощи отворих единия и имам въпрос относно мрежовия му трансформатор. Има няколко напрежения: 28 В, 2х12В и 2х2 В. Интересува ме, ако някой може да ми каже за какъв ток са оразмерени намотките за 28 и 2х12 В? Дали с два такива трансформатора ще мога да захраня 100 ватовия усилвател на Хоби кит, за който пише, че консумира максимален ток 2А? Дали ще е по-удачно да свържа последователно намотките за 28 В на двата трансформатора или паралелно, като използвам схемата за двуполярно напрежение от една намотка във файлообменника: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/3611/_.html ?
Предварително балгодаря за помощта! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:36 Заглавие: |
|
|
a на касовия апарат колко вата пише че консумира
и не знам от 2х12 = 24 как ще направиш също 28 волта ако мислиш да ги ползваш като втора намотка за 28 волта. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:52 Заглавие: |
|
|
| трафа на тия елки е максимум 10 вата |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:57 Заглавие: Re: |
|
|
По-късно ще проверя какво пише на кутията на касовия апарат, но миаля, че беше нещо от порядъка на 20 Вт. Понеже имам два такива апарата, смятам да използвам и двата трансформатора, и по-точно намотките им за 28 В. Как ще е по-добре: да ги свържа последователно или паралелно, като използвам формулата от файлообменника? _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
При положение че целия траф е 20 вата значи 28 волтовата намотка е още по-слаба а ти искаш 100 ватов усилвател да захранваш. Категорично няма как да стане със тези трансформатори.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:18 Заглавие: |
|
|
Не стават за такива работи-много са малки!Тези 28V са за анодно на газоразрядните индикатори и са за много малък ток,а 12 V доколкото помня дават не повече от 0,15А.Дори да се пренавият,с тези трафчета не би могло да се захрани усилвател повече от десетина вата.А и този усилвател,дето е 100W не може да дърпа само 2А -това би могло да е някаква средна консумация,но при пълно натоварване сметките не излизат от никъде-при 4 Ома товар и захранване около 2Х35V трафа трябва да е способен да дава 4А. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:20 Заглавие: |
|
|
Той и аз така си предполагах, ама нали надеждата умира последна... умира все пак ...
Славчо, благодаря ти много за помощта!
А ще можеш ли да ни помогнеш със siente за преработката на компютърно захранване? Темата е "изводи на трансформатор", ти си писал там.
Още веднъж благодарско!  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
|