Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трансформатор от ЕЛКА 803-01

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 16:23    Заглавие: Трансформатор от ЕЛКА 803-01 Отговорете с цитат

Здравейте,
баща ми има 2 касови апарата Елка 803-01, които вече не могат да се използват и ми ги даде за части (П.С това беше детската ми мечта! Smile ). Снощи отворих единия и имам въпрос относно мрежовия му трансформатор. Има няколко напрежения: 28 В, 2х12В и 2х2 В. Интересува ме, ако някой може да ми каже за какъв ток са оразмерени намотките за 28 и 2х12 В? Дали с два такива трансформатора ще мога да захраня 100 ватовия усилвател на Хоби кит, за който пише, че консумира максимален ток 2А? Дали ще е по-удачно да свържа последователно намотките за 28 В на двата трансформатора или паралелно, като използвам схемата за двуполярно напрежение от една намотка във файлообменника: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/3611/_.html ?
Предварително балгодаря за помощта!
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

a на касовия апарат колко вата пише че консумира
и не знам от 2х12 = 24 как ще направиш също 28 волта ако мислиш да ги ползваш като втора намотка за 28 волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

трафа на тия елки е максимум 10 вата
Върнете се в началото
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 20:57    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

По-късно ще проверя какво пише на кутията на касовия апарат, но миаля, че беше нещо от порядъка на 20 Вт. Понеже имам два такива апарата, смятам да използвам и двата трансформатора, и по-точно намотките им за 28 В. Как ще е по-добре: да ги свържа последователно или паралелно, като използвам формулата от файлообменника?
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

При положение че целия траф е 20 вата значи 28 волтовата намотка е още по-слаба а ти искаш 100 ватов усилвател да захранваш. Категорично няма как да стане със тези трансформатори. Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Не стават за такива работи-много са малки!Тези 28V са за анодно на газоразрядните индикатори и са за много малък ток,а 12 V доколкото помня дават не повече от 0,15А.Дори да се пренавият,с тези трафчета не би могло да се захрани усилвател повече от десетина вата.А и този усилвател,дето е 100W не може да дърпа само 2А Rolling Eyes -това би могло да е някаква средна консумация,но при пълно натоварване сметките не излизат от никъде-при 4 Ома товар и захранване около 2Х35V трафа трябва да е способен да дава 4А.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Той и аз така си предполагах, ама нали надеждата умира последна... умира все пак Crying or Very sad ...
Славчо, благодаря ти много за помощта! Smile
А ще можеш ли да ни помогнеш със siente за преработката на компютърно захранване? Темата е "изводи на трансформатор", ти си писал там.
Още веднъж благодарско! Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети