|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 14:51 Заглавие: Търся съвет от каде да си купя свястни инструменти!!! |
|
|
Здравейте!
Аз съм начинаещ сервизен инженер и шефовете ми ми казаха да потърся от каде да си купя инструменти. Ще се занимавам с ремонт на климатична техника, разбира се, на електрониката на климатиците де. И трябва да си купя хубав мултицет, поялник, отверки, клещи и т.н.
Ако някой може да ми даде някакъв съвет, ще му бъда благодарен.
P.S. Дотук мои приятели са ми препоръчали Конрад и Комет!! (ако може да ми кажете нещо и за тях) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 15:19 Заглавие: |
|
|
От магазина за хубави инструменти
Зависи с какви пари разполагаш... и пак не е гаранция, щото шефа си взе отверка за 1000000000000000 лева и на втория ден се прецака
Аз лично имам някои китайски инструменти, дето ги ползвам от времето на бедните студентски години и съм си доволен.. зависи на какво ще случиш... В конрад имаше едни куфари с инструменти за прилични пари.. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 18:00 Заглавие: |
|
|
| В "Комет" се продават не много висок клас "Бернщайн" инструменти към 1600 лева е малкото куфарче..На "Стамболииски" и "Опълченска" се продават много висок клас инструменти на "Спирал",но една хром-ванадиева отвертка е около 100 лева,да не ти казвам за резачките.Много качествен е инструмента на французите "Факом" сега незнам къде им е представителството,но и там чифт резачки почва от 60 лева.Съвсем наскоро се построи сграда в "Младост 1" на "Делта инструментс"-не съм ходил да ги разглеждам.Поялника е хубаво да е "Велер" намират се на ул Драговица,бл21,вх Е ет 1 "LPM engineering".80 ватовия терморегулируем е 650 лева.Вакуум станция с поялник 1600-1800,с горещ въздух над 2500.Мултицета е хубаво да е на "Fluke",не зная къде им е представитела,утре мога да науча средна хубост 5 разряда 800-900 лева,малко по евтино но съвсем не по лошо може да е и на "Extech" същите ги продават.Това е положението с качествените инструменти,ако не се дават такива пари изхода е "Конрад"-китайски,но не толкова жълти,и тук на този сайт, на други места можеш да си купиш само боклуци.... |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 19:01 Заглавие: |
|
|
Магазин на Facom има на "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" някъде срещу "Света Екатерина"- там секачки си харесах.
Иначе в http://electroninvest.com/ за мултимер.
Отверки Rubicon или пък даже в mr. Bricolage има някакви що годе читави.
Важното е да не са сергиини така да се каже.
И за всекиго инструменти според нуждите му. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 20:41 Заглавие: |
|
|
stoy4o,ti da ne si udaril djackpota? Ne sum suglasen za klasaciata ti za instrumenti v 4astta BERNSTEIN-SPIRAL.To4no SPIRAL sa vuzduh pod naljagane.V zavoda se nabutahme s takiva i vsi4ko se skapa za otricatelno vreme.DA NE GOVORIM PUK ZA CENI-REZERVNO STUKLO ZA LUPA MU ISKAHA 350 LEVA -ne e gre6ka .A kufar s BERNSTEIN imam ot 25 godini/ne e gre6ka-25/ i dosega ne sym uspql da skapq ni6to ot nego,samo deto izpogubih kup ne6ta .Moqt syvet za snosni i evtini mehan4ni instrumenti e RICO,poqlnik VELEMAN-s termoregulator za okolo 45 leva ,multicet ot 10 leva,ako nqma da se pravqt laboratorni izmervaniq. 4owekyt sega zapo4va ,a vie si pravite majtap-predlagate mu instrumenti,koito struvat pove4e ot snosen nov avtomobil.Izvinqvam se na vsi4ki za latinicata,no compiutyra me podvejda za koj li pyt!  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
Gosta bqh az-zabravih da se logna,a vlqzoh prez WINDOWS-a na sina mi _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 9:22 Заглавие: Глупости |
|
|
Не съм съгласен с тва дето го пишат колегите-не ги слушай-освен ако не ги ринеш парите с лопата де-800-900 лева за уред Аз уреда ми е от 60лв, осцилоскопа ми съм го купувал на старо за 80лв-от 1 година не ми се е и налагало да го пускам-мой да е изгорял нещо.И какво-аз съм по-малко майстор от тях ли?Иди в електронинвест на цар борис или ако все пак ти се харчи повечко в Пулсатора иди-и запомни Добрия майстор може да отремонтира уреда и с една крушка и една батерия,така че ако си решил да ставаш майстер-практика му е майката.Иии още един съвет-ЧЕТИ ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ!!  |
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 10:48 Заглавие: Благодаря ви за съветите! |
|
|
Здавейте!
Благодаря ви на всички за съветите. Мисля, че като взема трите мнения ще се справя с положението. Едва ли ще мога да си купя такива инструменти, каквито ми казва стои4о, просто защото това са страшно много пари. Иначе много ми се иска, но незнам дали за момента са ми нужни толкова висо клас.
Обаче немога да се съглася, за мултицета от 10лв. В старата работа имахме такива и ни бяха скъсали нервите.
Аз лично започвам да си мисля все повече за един куфар за 200лв. от Конрад и отделно един хубав мултицет. А каквото ми се строши или не ми върши работа ще ходя да си ги попълвам едно по едно с качествени неща. Проблема при мен е, че още не знам точно какви инструменти ще ми трябват, тъй като аз ще съм първия който се занимава с тази дейност в тази фирма. Естествено че основните се знаят, но за всяка техника си има и някакви по-специфични.
Другото което ми е проблем е, че още не се знае дали ще пътувам и ще ремонтирам на място, или ще ми ги носят в офиса.
И такива работи!
Още веднъж ви благодаря на всички за изказаното мнение!!! |
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 11:07 Заглавие: |
|
|
| Какво ще кажете за мултицетите МАСТЕХ? Гледам, че са доста евтини, което ме кара да си мисля, че не са много добри. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 12:50 Заглавие: |
|
|
Моето лично мнение за мастех е много добро.
Имам MASTECH MS8222H и много му се радвам.
В електронинвест мисля, че са най-ефтини.
Наскоро водих там и един приятел и тои си взе накакъв. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|