Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся съвет от каде да си купя свястни инструменти!!!
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
typ4o
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 14:51    Заглавие: Търся съвет от каде да си купя свястни инструменти!!! Отговорете с цитат

Здравейте!
Аз съм начинаещ сервизен инженер и шефовете ми ми казаха да потърся от каде да си купя инструменти. Ще се занимавам с ремонт на климатична техника, разбира се, на електрониката на климатиците де. И трябва да си купя хубав мултицет, поялник, отверки, клещи и т.н.

Ако някой може да ми даде някакъв съвет, ще му бъда благодарен.

P.S. Дотук мои приятели са ми препоръчали Конрад и Комет!! (ако може да ми кажете нещо и за тях)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

От магазина за хубави инструменти Very Happy

Зависи с какви пари разполагаш... и пак не е гаранция, щото шефа си взе отверка за 1000000000000000 лева и на втория ден се прецака Smile
Аз лично имам някои китайски инструменти, дето ги ползвам от времето на бедните студентски години и съм си доволен.. зависи на какво ще случиш... В конрад имаше едни куфари с инструменти за прилични пари..
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

В "Комет" се продават не много висок клас "Бернщайн" инструменти към 1600 лева е малкото куфарче..На "Стамболииски" и "Опълченска" се продават много висок клас инструменти на "Спирал",но една хром-ванадиева отвертка е около 100 лева,да не ти казвам за резачките.Много качествен е инструмента на французите "Факом" сега незнам къде им е представителството,но и там чифт резачки почва от 60 лева.Съвсем наскоро се построи сграда в "Младост 1" на "Делта инструментс"-не съм ходил да ги разглеждам.Поялника е хубаво да е "Велер" намират се на ул Драговица,бл21,вх Е ет 1 "LPM engineering".80 ватовия терморегулируем е 650 лева.Вакуум станция с поялник 1600-1800,с горещ въздух над 2500.Мултицета е хубаво да е на "Fluke",не зная къде им е представитела,утре мога да науча средна хубост 5 разряда 800-900 лева,малко по евтино но съвсем не по лошо може да е и на "Extech" същите ги продават.Това е положението с качествените инструменти,ако не се дават такива пари изхода е "Конрад"-китайски,но не толкова жълти,и тук на този сайт, на други места можеш да си купиш само боклуци....
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Магазин на Facom има на "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" някъде срещу "Света Екатерина"- там секачки си харесах.
Иначе в http://electroninvest.com/ за мултимер.
Отверки Rubicon или пък даже в mr. Bricolage има някакви що годе читави.

Важното е да не са сергиини така да се каже.
И за всекиго инструменти според нуждите му.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

stoy4o,ti da ne si udaril djackpota? Laughing Ne sum suglasen za klasaciata ti za instrumenti v 4astta BERNSTEIN-SPIRAL.To4no SPIRAL sa vuzduh pod naljagane.V zavoda se nabutahme s takiva i vsi4ko se skapa za otricatelno vreme.DA NE GOVORIM PUK ZA CENI-REZERVNO STUKLO ZA LUPA MU ISKAHA 350 LEVA -ne e gre6ka Exclamation .A kufar s BERNSTEIN imam ot 25 godini/ne e gre6ka-25/ i dosega ne sym uspql da skapq ni6to ot nego,samo deto izpogubih kup ne6ta Crying or Very sad .Moqt syvet za snosni i evtini mehan4ni instrumenti e RICO,poqlnik VELEMAN-s termoregulator za okolo 45 leva Idea ,multicet ot 10 leva,ako nqma da se pravqt laboratorni izmervaniq. Laughing Laughing Laughing 4owekyt sega zapo4va ,a vie si pravite majtap-predlagate mu instrumenti,koito struvat pove4e ot snosen nov avtomobil.Izvinqvam se na vsi4ki za latinicata,no compiutyra me podvejda za koj li pyt! Rolling Eyes
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Gosta bqh az-zabravih da se logna,a vlqzoh prez WINDOWS-a na sina mi

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 9:22    Заглавие: Глупости Отговорете с цитат

Не съм съгласен с тва дето го пишат колегите-не ги слушай-освен ако не ги ринеш парите с лопата де-800-900 лева за уред Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Аз уреда ми е от 60лв, осцилоскопа ми съм го купувал на старо за 80лв-от 1 година не ми се е и налагало да го пускам-мой да е изгорял нещо.И какво-аз съм по-малко майстор от тях ли?Иди в електронинвест на цар борис или ако все пак ти се харчи повечко в Пулсатора иди-и запомни Добрия майстор може да отремонтира уреда и с една крушка и една батерия,така че ако си решил да ставаш майстер-практика му е майката.Иии още един съвет-ЧЕТИ ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ!! Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
typ4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 10:48    Заглавие: Благодаря ви за съветите! Отговорете с цитат

Здавейте!
Благодаря ви на всички за съветите. Мисля, че като взема трите мнения ще се справя с положението. Едва ли ще мога да си купя такива инструменти, каквито ми казва стои4о, просто защото това са страшно много пари. Иначе много ми се иска, но незнам дали за момента са ми нужни толкова висо клас.
Обаче немога да се съглася, за мултицета от 10лв. В старата работа имахме такива и ни бяха скъсали нервите.
Аз лично започвам да си мисля все повече за един куфар за 200лв. от Конрад и отделно един хубав мултицет. А каквото ми се строши или не ми върши работа ще ходя да си ги попълвам едно по едно с качествени неща. Проблема при мен е, че още не знам точно какви инструменти ще ми трябват, тъй като аз ще съм първия който се занимава с тази дейност в тази фирма. Естествено че основните се знаят, но за всяка техника си има и някакви по-специфични.
Другото което ми е проблем е, че още не се знае дали ще пътувам и ще ремонтирам на място, или ще ми ги носят в офиса.
И такива работи!Smile
Още веднъж ви благодаря на всички за изказаното мнение!!!
Върнете се в началото
typ4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво ще кажете за мултицетите МАСТЕХ? Гледам, че са доста евтини, което ме кара да си мисля, че не са много добри.
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето лично мнение за мастех е много добро.
Имам MASTECH MS8222H и много му се радвам.
В електронинвест мисля, че са най-ефтини.
Наскоро водих там и един приятел и тои си взе накакъв.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети