|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 17:52 Заглавие: |
|
|
MASTECH е е съвсем добър избор.Но моят съвет е-на първо време вземи нещо по-евтино,още повече ако ходиш по адреси.Аз работя с два такива години наред и нищо им няма.Колегите в завода си изпокъсаха нервите и потрошиха десетина от тях -въпрос на гледна точка.А за куфара според мен изчакай да се прояснят нещата.В тези куфари има 50% излишък-имам такъв куфар от преди 25 години,марков и сега общо-взето се вижда кое е вършило работа-това,което съм загубил.Нещата,които не съм ползвал са си в него.Един съвет от мен-преди да купиш неща,които могат да почакат,си вземи ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ОТВЕРТКИ-една от по-малките и една от комбинираните-дрелка-отвертка.Иначе като станеш на 50-52 години като мен,ще ти се иска понякога да си отрежеш ръцете -болят страшно китки,лакти и всякакви налични стави Купи си свестен поялник-не за 2-3 лева,има SALOMON,WELEMAN на сносни цени.Като видиш какво точно ще ти трябва-вземаш го и толкова.Цял живот ще откриваш,че все нещо ти липсва.Хубавото е ,че сега има какво да си вземеш,а аз като почвах нямаше и отвертки по магазините УСПЕХ  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 19:54 Заглавие: всичко за сервиза |
|
|
| Черковна 59 нн електроник можеш и там да минеш |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
| Най-добрия инстумент е този с който си свикнал! |
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
Ами аз ще проверя какво производство са тия куфари. То преполагам, че на кутията пише, защото не вярвам че Конрад си събират тук. Предполагам, че ги внасят готови. А иначе пред жид факта че в офиса няма една отверка като хората и всички 4акта на мен да си купя някакви инструменти, предполагам че няма много да са излишни.
А сега малко извън темата:)
Като се регистрирах тук бях малко скиптично настроен, че някой ще ми помогне, защото повечето хора в България не искат да помагат, особено пък на непознати, без да имат някаква пряка полза от това. Изключително приятно съм изненадан от огромното количество отговри, които получих. Те наистина ми помагат много в иначе трудния ми избор. |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 8:16 Заглавие: |
|
|
| typ4o написа: | Като се регистрирах тук бях малко скиптично настроен, че някой ще ми помогне, защото повечето хора в България не искат да помагат, особено пък на непознати, без да имат някаква пряка полза от това. Изключително приятно съм изненадан от огромното количество отговри, които получих. Те наистина ми помагат много в иначе трудния ми избор. |
аааа, ама чакай сега - ти не си искал помощ да носиш камъни
ний българите в даването на акъли сме олимпийски шампиони  |
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 10:20 Заглавие: |
|
|
Абе какво да ти кажа! Нямам много богат опит, но кадето съм работил в България, много от хората ги е страх, едвали не, че ще им откраднеш занаята. И по акълите не са много много
Но започвам да си мисля че този форум е нещо, което може да ми помага в професионалното ми развитие. И разбира се, когато дойде време, и аз да започна да помагам на такива неориентирани в професията младежи като мен:) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 10:58 Заглавие: |
|
|
Ами ти не каза,колко е богата фирмата ти Лично аз съм си събирал куфара сам.Куфара е български пластмасов с алуминиеви кантове,вече май не се произвеждат.Отвертките са ми "RUBICON" не са супер но държат на по нежни ремонти.Имам една дълга 45 сантиметра звезда,която е най полезното нещо.Имам и една 3 см,комплект плоски и една пръчка "FACOM" с два размера еврейска звезда,струваше 40 лева,а дръжката 50-дръжката не се закупи .Имам медицински кохер,здрава пинцета и фина пинцета.Макетно ножче,и малко фенерче с хубава халогенна "PHILIPS" лампичка,също много полезно.Тинола съм го навил в кутиика от фотофилм,откъдето се изтегля лесно и може да стои в различни посоки,когато ръцете не достигат.Колофона е в метална кутиика с капаче.Поялника ми е индукционен чешки 100 вата,влюбен съм в него-много верен инструмент леко съм му преработил копчето в сензорен вид,за съжаление вече не се произвежда :cry:Имам кутиика с електролитни кондензатори основните номинали,кутиика с транзистори с разни проводимости и мощности,кутиика с резистори в която никога няма нужния,макаричка със съпротивителен проводник.Малки плоски клещи и клещи резачки.Мултицета ми е "MASTECH 1000" 4 1/2 разряда-много бойна машина отвсякъде е подправен с технически конец-тел,мерил е и 10киловолта и 30 ампера.Имам флаконче контакт-шпрей "PRF" и малки тубички ацетон и спирт от флакончета за течност за контактни лещи.Имам 15 см хубава оплетка-много важно нещо и сноп разнородни проводници топче памук и свитък тоалетна хартия.В отделението на капака има схеми на основните импулсни захранвания по ТВ-тата,пликче мокри салфетки и един презерватив.Та това е общо взето,а има и една кутиика временен склад за всичко,в нея има болтчета бурмички и какво ли не.Разбира се когато се излиза за нещо известно се добавят още неща.Та това се е образувало от 15 години сервизна дейност.Пожелавам ти успех!А... и задължително тубичка моментно лепило "Каноконлит",но от качествени марки "Бизон" или "Хенкел"... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:19 Заглавие: |
|
|
Stoj4o,откога ХЕНКЕЛ и БИЗОН произвеждат КАНОКОНЛИТ?Аз на ХЕНКЕЛ ползвам МОМЕНТ-а и съм много доволен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:29 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Stoj4o,откога ХЕНКЕЛ и БИЗОН произвеждат КАНОКОНЛИТ?Аз на ХЕНКЕЛ ползвам МОМЕНТ-а и съм много доволен. |
))
И двете фирми предлагат цианакрилни лепила, просто каноконлит е станало нарицателно... както ксерокс или хилти  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:30 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Stoj4o,откога ХЕНКЕЛ и БИЗОН произвеждат КАНОКОНЛИТ?Аз на ХЕНКЕЛ ползвам МОМЕНТ-а и съм много доволен. | Не се заяждай де знаеш че ние българите на копирната машина казваме ксерокс на калкулатора елка и тн  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|