| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Iv4o_M Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 0:56 Заглавие: трансформатор |
|
|
значи интересува ме как се навиват трансформатори за НЧУ като имам напредвид какк се прави средния извод т.е. масата така да се каже... искам да питам траф на 1x12V може ли да се направи сас средна точка да кажем за кросовера дадето искам да правя 4е там има + , - и GND т.е. GND-to на корпуса на трафа ли се хфаща или си е отделна жица ? защото като изправя и филтрирам трафа на 12v става на 15V точно колко ми трябва но остава проблема с GND-то кажете идея как да се преправи;) _________________ Iv4o_M |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 6:52 Заглавие: |
|
|
| май трафа ти е за 1х12В като отделиш средна точка ще имаш 2х6В и след изправяне около 9В . Затова използвай изкуствена средна точка с две съпротивления или със 741 щото кросовера ти ще иска малко ток |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:16 Заглавие: :) |
|
|
може ли по точно да ми обясниш как да го направа тва с изкуствената середа? незнам как става ако може малко повече обеснения или схема нещо? _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:43 Заглавие: |
|
|
Можеш да посетиш саита на Славчо:
http://selectronics.hit.bg/
после иди на "Двуполярно захранване от една намотка". Според мен втората схема е по-удачна, защото е по-лесна. Щом ще правиш филтър, добре е да сложиш и два ценерови диода и резистори за ограничаване на тока и стабилизиране на напрежението.
Успех! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 11:43 Заглавие: |
|
|
mir4o мерси за схемата но незнам как точно да сложа тия диоди моля те прати ми 1 бмп файл и там ми начертаи на рака набарзо каква точно схема да сложа след трафа ми като имаш на предвид че тои вади 1x12v~ мерси предварително може и на маила [email protected]
Модерирано от RC
Извинявам се за намесата в ползотворната (дано да е такава) ви дискусия, но този форум е за малко по-различно ниво.
Подобни разбори и обяснения може да си ги водите на PM или по собствената си поща, но не превръщайте форума в чат за елементарни въпроси. Преди да се захващате с нещо е добре да имате поне някакви познания по въпросите които дискутирате.
Местя темата в по-подходящ раздел. _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:52 Заглавие: |
|
|
Iv4o_M, схемата пътува! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:55 Заглавие: |
|
|
RC offfff aman ot razbira4i hacker shofiori i kamara dr profesionalisti
ok po dobre da ne pi6a gluposti po foruma t.e. elementarni raboti 4e moje da zeme da mu stane ne6to i 6te pi6a na US ili EN kak iska6 6toto ne mi se pi6e na bg ae ... a ma mir4o mnogo 10x 4e pi4a e to4en i mi help a takiva kato tebe ..................... no comment _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:02 Заглавие: |
|
|
Iv4o_M, не се нервирай излишно, може би RC е прав за себе си, защото това му се струва елементарно, но не всеки може да го знае, и аз не го знаех до скоро
Но пък всеки има право да получи информация!
И не си мисли, че въпросите, които питаш са глупави! Например имаше тема за това как да се свърже свтодиод към източник на напрежение 12 В. И аз това бяха написани няколко страници!
Така че смело напред!  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:17 Заглавие: |
|
|
mir4o аз не се ядосвам само му казвам че като знае нещо повече не го прави нещо повече от другите едва ли има човек дето е бог в сички области ?? самнявам се!!!!!! яд ме е само че са му дали некфи права и тои да се направи че знае повече няма да споря така е не сам в час ама грам с средната точка ама вече го разбрах и ако трагна да правя друго нещо и стига до помощт пак ще питам а пак модулатора тва му е работата да мести ... нали затва са му правата а щом това е глупост какво ще каже RC заглупоста за вазелите по кабела за защита от грамотевици? дето я имаше тук някаде я четох и камара други защото сам прочел целия форум дето е тук... _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:50 Заглавие: |
|
|
Спомням си я тази знаменита тема за възелите  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
|