Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

трансформатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 0:56    Заглавие: трансформатор Отговорете с цитат

значи интересува ме как се навиват трансформатори за НЧУ като имам напредвид какк се прави средния извод т.е. масата така да се каже... искам да питам траф на 1x12V може ли да се направи сас средна точка да кажем за кросовера дадето искам да правя 4е там има + , - и GND т.е. GND-to на корпуса на трафа ли се хфаща или си е отделна жица ? защото като изправя и филтрирам трафа на 12v става на 15V точно колко ми трябва но остава проблема с GND-то кажете идея как да се преправи;)
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 6:52    Заглавие: Отговорете с цитат

май трафа ти е за 1х12В като отделиш средна точка ще имаш 2х6В и след изправяне около 9В . Затова използвай изкуствена средна точка с две съпротивления или със 741 щото кросовера ти ще иска малко ток
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:16    Заглавие: :) Отговорете с цитат

може ли по точно да ми обясниш как да го направа тва с изкуствената середа? незнам как става ако може малко повече обеснения или схема нещо?
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да посетиш саита на Славчо:
http://selectronics.hit.bg/
после иди на "Двуполярно захранване от една намотка". Според мен втората схема е по-удачна, защото е по-лесна. Щом ще правиш филтър, добре е да сложиш и два ценерови диода и резистори за ограничаване на тока и стабилизиране на напрежението.
Успех!
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

mir4o мерси за схемата но незнам как точно да сложа тия диоди моля те прати ми 1 бмп файл и там ми начертаи на рака набарзо каква точно схема да сложа след трафа ми като имаш на предвид че тои вади 1x12v~ мерси предварително може и на маила [email protected]

Модерирано от RC
Извинявам се за намесата в ползотворната (дано да е такава) ви дискусия, но този форум е за малко по-различно ниво.
Подобни разбори и обяснения може да си ги водите на PM или по собствената си поща, но не превръщайте форума в чат за елементарни въпроси. Преди да се захващате с нещо е добре да имате поне някакви познания по въпросите които дискутирате.
Местя темата в по-подходящ раздел.
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Iv4o_M, схемата пътува!
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

RC offfff aman ot razbira4i hacker shofiori i kamara dr profesionalisti
ok po dobre da ne pi6a gluposti po foruma t.e. elementarni raboti 4e moje da zeme da mu stane ne6to i 6te pi6a na US ili EN kak iska6 6toto ne mi se pi6e na bg ae ... a ma mir4o mnogo 10x 4e pi4a e to4en i mi help a takiva kato tebe ..................... no comment
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Iv4o_M, не се нервирай излишно, може би RC е прав за себе си, защото това му се струва елементарно, но не всеки може да го знае, и аз не го знаех до скоро Smile
Но пък всеки има право да получи информация!
И не си мисли, че въпросите, които питаш са глупави! Например имаше тема за това как да се свърже свтодиод към източник на напрежение 12 В. И аз това бяха написани няколко страници! Shocked
Така че смело напред! Very Happy
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

mir4o аз не се ядосвам само му казвам че като знае нещо повече не го прави нещо повече от другите едва ли има човек дето е бог в сички области ?? самнявам се!!!!!! яд ме е само че са му дали некфи права и тои да се направи че знае повече няма да споря така е не сам в час ама грам с средната точка ама вече го разбрах и ако трагна да правя друго нещо и стига до помощт пак ще питам а пак модулатора тва му е работата да мести ... нали затва са му правата а щом това е глупост какво ще каже RC заглупоста за вазелите по кабела за защита от грамотевици? дето я имаше тук някаде я четох и камара други защото сам прочел целия форум дето е тук...
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Спомням си я тази знаменита тема за възелите Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети