Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за климатик
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Как се решава проблема със стоте волта Question Confused
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновенно се дава траф за тях от 220 на 110 волта но е грозна картина когато се монтира или трябва да го оставиш в стаята или трябва да му търсиш място отвън на стената в подходяща кутия
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Обикновенно се дава траф за тях от 220 на 110 волта но е грозна картина когато се монтира или трябва да го оставиш в стаята или трябва да му търсиш място отвън на стената в подходяща кутия

Ееее та кое му е грозното,една бяла ламаринена кутия сложена зад климатика така че да не се вижда и да обърква хората Very Happy
То ако само това му е проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
weso
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе това с трафовате е такава чикия че ум да ти зайде Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

За 28 квадрата с добра изолация и дограма ще стигне и девятка.Но цените сега са такива,че дванадесетица-нискотемпературна не проблем.И оставете втората употреба-там работата е също като с автомобилите-много са хубави,ама са стари Laughing Слагай OSAKA и живей в комфорт.За бебето не зная как ще го понеса,ама в Америка бебетата от 20 години най-малко растат на климатици и се чувстват много по-добре от нашите Exclamation Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

weso написа:
Абе това с трафовате е такава чикия че ум да ти зайде Wink

Защо?
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
......... Слагай OSAKA и живей в комфорт......

Защо точно Осака??Според някои хора това е мръсна дума в климатичната техника наред с Елит и Самсунг.
Върнете се в началото
savovs
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

batPepo написа:
Ditronix написа:
......... Слагай OSAKA и живей в комфорт......

Защо точно Осака??Според някои хора това е мръсна дума в климатичната техника наред с Елит и Самсунг.

Защото е евтин :)За самсунга съм съгласен ,но за елита не.Имам елит и сам много доволен.3-та година работи ,охлажда и топли перфектно.Просто за цената си няма аналог,освен нео.И нео имам и то ми работи добре,но в офиса не работи.Всичко е въпрос на пари.Ако имах излишни щях да си взема дженерал-фуджитсу инвертор,ама нямам ,така ще си карам на елта и неото Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

За SAMSUNG нямам инфо.Синът ми във Варна се топли с OSAKA и сме доволни.Стаята е 12 квадрати,девятката я стопля за 5 минути-буквално!Не е създавала проблеми,както и ELIT-а,който имаме.OSAKA-та при съвсем добра цена е с двойно огънат топлообменник,т.е.има по-голяма топлообменяща повърхност и работи и при много ниски температури ефективно.Основното предимство на кучите марки е цената. Laughing Laughing Laughing Не е без значение за продънените ни джобове,нали Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
batPepo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
За SAMSUNG нямам инфо.Синът ми във Варна се топли с OSAKA и сме доволни.Стаята е 12 квадрати,девятката я стопля за 5 минути-буквално!Не е създавала проблеми,както и ELIT-а,който имаме.OSAKA-та при съвсем добра цена е с двойно огънат топлообменник,т.е.има по-голяма топлообменяща повърхност и работи и при много ниски температури ефективно.Основното предимство на кучите марки е цената. Laughing Laughing Laughing Не е без значение за продънените ни джобове,нали Question

Цената е много важен фактор, разбира се.Аз съм с две машини едната е Панасоник 12СКР-на 1 година работа го взех от едно фалирало магазинче.Инвертор е.И една Тошиба RAS- 285LDR секънд хенд от Япония.Втория е бил топ модел за 98-ма , моя е произведен 2000 г. и е страхтна машина.Много екстри и нашите студове въобще не я плашат.Тя е 14-ка за помещение 16 кв.м. просто не се мори въобще.
Аз винаги съм го казвал , не налагам мнението си, но за мен истинските машини са произведените в Япония.На парите на нова китайска машина или Осака аз слагам един инвертор втора ръка и проблеми няма.Фирмите вносители дават 3 години гаранция.И го правт спокойно защото знаят какво продават.Машини от Японския пазар, където критериите за качество са много по-високи от европейските.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети