Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

active subwoofer crossover
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

mir4o а аз може ли да сложа и 2-та филтера? смисал аз си имам пасивен в колоната ама да си го остава и да си сложа кросс-а пред усилвателя Wink
bazz_kikk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:19    Заглавие: re Отговорете с цитат

можеш, но е по-добре да махнеш пасивния и да сложиш само активен от по-висок ред.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

малко ме е срам да задам въпроса, ама все пак ще го задам. Какво се цели да се постигне с този crossover. Че дефазира сигнала - дефазира го, ама с каква цел? И че на входа му се подава сигнала от двата канала, което не е задължително, ми се струва, че става въпрос за по-продължителен бас, тъй като двата канала сами по себе си са дефазирани. Има ли нещо общо с активен филтър за суббуфер? Последния въпрос е малко тъпичак, обче той ще даде отговора на въпроса.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

charli,
Не знам дали ще бъда достатъчно изчерпателен, не съм сигурен дали и това, което съм чул е така, но доколкото знам такива "дефазатори" се използват в колите, за да може да се съгласуват добре басът със двата стерео канала (или повече). Да, свързано е с активния филтър за басовия канал, обикновено е част от него.
Всъщност има доста информация тук, но дано да ви се чете на английски:
http://sound.westhost.com/pcmm.htm
Smile
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ивчо,
може и да греша, но ми се струва, че "Project 103" не е филтър за ниските честоти, а само дефазатор. Затова по-добре питай някой, който разбира английски повече от мен Smile
bazz_kikk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:39    Заглавие: re Отговорете с цитат

Iv4o_M, ти всъщност какво искаш, да дефазираш сигнала или да "изрежеш" високите?
най-добре напиши конкретно с какво разполагаш и какво искаш да постигнеш с него, 'щото така като гледам всеки си мисли за различно нещо Sad
едит: mir4o, прав си само дефазатор е Smile
Iv4o_M
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

project 103 е точно това което ми трябва активния филтер за субвоофер т.е. да това отделя ниските от високите честоти го прави много добре чувал сам как работи подобно нещо и звука е супер.... и тая схема тоя проджект 103 го показах на 1 приятел инж. е той и каза че е супер схемата да я права ако искам само ниски честоти че то има и кроссовер с low mid , mid , nigh mid демек трите честоти но мен ми трябва само 1 и това ми варши работа сама работа на кросс овера е да подава на входа на стапалото само ниска честота и от там вече си се усилва....
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Този проект поне според това, което прочетох аз,е "Phase controller", а не "Active subwoofer crossover" и може да ти послужи като "екстра" към филтъра за ниските честоти, но не може да го замести. Поне аз мисля така де, дано да не бъркам...
bazz_kikk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 14:26    Заглавие: re Отговорете с цитат

не знам какво си показвал на инж. и какво ти е казал ама проект 103 е "Subwoofer Phase Controller"!!!
като го направиш ще останеш неприятно изненадан, 'щото няма да ти реже високите!
успех все пак Wink
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

може и да греша, но ми се струва, че "Project 103" не е филтър за ниските честоти, а само дефазатор. Затова по-добре питай някой, който разбира английски повече от мен
Точно защото прочетох цялата информация по темата за crossover http://sound.westhost.com/pcmm.htm и започнах да се чудя дали правите разликата, защото явно такава има и не е за пренебрегване.! Почнах да се питам този човек филтър ли иска или нещо друго ...
Значи да разбирам, че въпросът ми хич не е бил срамен, всъщност е бил зададен съвсен на време и на място ... Laughing

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети