| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Iv4o_M Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:05 Заглавие: |
|
|
mir4o а аз може ли да сложа и 2-та филтера? смисал аз си имам пасивен в колоната ама да си го остава и да си сложа кросс-а пред усилвателя  _________________ Iv4o_M |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bazz_kikk Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 12:19 Заглавие: re |
|
|
можеш, но е по-добре да махнеш пасивния и да сложиш само активен от по-висок ред. _________________ Choose your future! CHOOSE LIFE!
I choose not 2 choose life... I chose something else... |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:01 Заглавие: |
|
|
малко ме е срам да задам въпроса, ама все пак ще го задам. Какво се цели да се постигне с този crossover. Че дефазира сигнала - дефазира го, ама с каква цел? И че на входа му се подава сигнала от двата канала, което не е задължително, ми се струва, че става въпрос за по-продължителен бас, тъй като двата канала сами по себе си са дефазирани. Има ли нещо общо с активен филтър за суббуфер? Последния въпрос е малко тъпичак, обче той ще даде отговора на въпроса. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:16 Заглавие: |
|
|
charli,
Не знам дали ще бъда достатъчно изчерпателен, не съм сигурен дали и това, което съм чул е така, но доколкото знам такива "дефазатори" се използват в колите, за да може да се съгласуват добре басът със двата стерео канала (или повече). Да, свързано е с активния филтър за басовия канал, обикновено е част от него.
Всъщност има доста информация тук, но дано да ви се чете на английски:
http://sound.westhost.com/pcmm.htm
 _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
Ивчо,
може и да греша, но ми се струва, че "Project 103" не е филтър за ниските честоти, а само дефазатор. Затова по-добре питай някой, който разбира английски повече от мен  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
bazz_kikk Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:39 Заглавие: re |
|
|
Iv4o_M, ти всъщност какво искаш, да дефазираш сигнала или да "изрежеш" високите?
най-добре напиши конкретно с какво разполагаш и какво искаш да постигнеш с него, 'щото така като гледам всеки си мисли за различно нещо
едит: mir4o, прав си само дефазатор е  _________________ Choose your future! CHOOSE LIFE!
|
|
 |
Iv4o_M Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:46 Заглавие: |
|
|
project 103 е точно това което ми трябва активния филтер за субвоофер т.е. да това отделя ниските от високите честоти го прави много добре чувал сам как работи подобно нещо и звука е супер.... и тая схема тоя проджект 103 го показах на 1 приятел инж. е той и каза че е супер схемата да я права ако искам само ниски честоти че то има и кроссовер с low mid , mid , nigh mid демек трите честоти но мен ми трябва само 1 и това ми варши работа сама работа на кросс овера е да подава на входа на стапалото само ниска честота и от там вече си се усилва.... _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 13:57 Заглавие: |
|
|
Този проект поне според това, което прочетох аз,е "Phase controller", а не "Active subwoofer crossover" и може да ти послужи като "екстра" към филтъра за ниските честоти, но не може да го замести. Поне аз мисля така де, дано да не бъркам... _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
bazz_kikk Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 14:26 Заглавие: re |
|
|
не знам какво си показвал на инж. и какво ти е казал ама проект 103 е "Subwoofer Phase Controller"!!!
като го направиш ще останеш неприятно изненадан, 'щото няма да ти реже високите!
успех все пак  _________________ Choose your future! CHOOSE LIFE!
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 16:10 Заглавие: |
|
|
може и да греша, но ми се струва, че "Project 103" не е филтър за ниските честоти, а само дефазатор. Затова по-добре питай някой, който разбира английски повече от мен
Точно защото прочетох цялата информация по темата за crossover http://sound.westhost.com/pcmm.htm и започнах да се чудя дали правите разликата, защото явно такава има и не е за пренебрегване.! Почнах да се питам този човек филтър ли иска или нещо друго ...
Значи да разбирам, че въпросът ми хич не е бил срамен, всъщност е бил зададен съвсен на време и на място ...  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
|