Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

използване на 2 усилвателя като 1
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RED_WOLF
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 09, 2004 19:19    Заглавие: използване на 2 усилвателя като 1 Отговорете с цитат

например имам 2 чипа по 100 вата и искам да ги напрая да работят като 1 200 ватов.или някакви да променя съпротивленията им
и двата са по 4 искам да станат 8.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hellios
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 09, 2004 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

4estno kazano ne sam mnogo napred v elektronikata no i men silno me intriguva tozi vapros i po-to4no dali e vazmojno da svarja dva QUAD 405
v edno za6toto si sglobih 6 ot tiah a imam edin govoritel deto vse ne mu stiga i nadqvam se se se6tate kakvo sledva, 6te sam vi blagodaren ako mi pomognete.
Blagodarq v avans
Върнете се в началото
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 10, 2004 7:44    Заглавие: НЕ Е ПРОБЛЕМ Отговорете с цитат

Ака имаш примерно TDA7294 или TDA7293 в списание Електрон брой 10-12/1997 и брой 7-8/2002 има публикувани схеми и описание.И двете схеми съм правил.С TDA7293 мостово свързване (както искаш) извадих точно 220W синус на 16 ома товар .Препоръчвам нея.Не съм очаквал такъв добър звук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nrgful
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 26, 2004 10:05    Заглавие: QUAD Отговорете с цитат

Probwai da wkliu4i6 kolkoto si iska6 usilwateli paralelno, kato wsi4ki izhodi se swarzat paralelno i goworitelia kam tiah.Triabwa oba4e da podawa6 edin i sa6ti signal kam whodowete im.Samo4e ako QUAD-owete sa ti na 200W, pomisli parwo za zahranwaneto.Saobrazi i mo6tnostta na goworitelia.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:30    Заглавие: probvai tova Отговорете с цитат

nrgful написа:
Probwai da wkliu4i6 kolkoto si iska6 usilwateli paralelno, kato wsi4ki izhodi se swarzat paralelno i goworitelia kam tiah.Triabwa oba4e da podawa6 edin i sa6ti signal kam whodowete im.Samo4e ako QUAD-owete sa ti na 200W, pomisli parwo za zahranwaneto.Saobrazi i mo6tnostta na goworitelia.

ne pravi taka, tova moje6 da napravi6 ako usilvatelia ti e sys MOS tranzistori. pravi se sy6to i sys lampovi usilvateli predi trafa.

svarji QUAD-ovete mostovo, (ako ne si pravil predusilvane)
mahni vhodnia kondenzator i podai na edinia QUAD signala direktno a na drugia sled invertirane (naprimer s operacionen usilvatel) kato invertora ne trqbva da ima kondenzatori po pytia na signala. kondenzator moje da ima samo na samia fhod predi miastoto kadeto vhodia signal se razdelia za dvete stypala. tonkolonite se svyrzvat mejdu dvata izhoda za edin kanal. ve4e niama6 masa i trqbva da vnimava6 koi izhod ot koi kanal e. moje6 da si gi ozna4i6 kato R+, R- i L+, L-
taka s 200W QUAD 6te polu4i6 400W Smile
uspeh
DrmR
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

аз само да отбележа, че мостово свързване не дига 2 пъти мощността, а 4 пъти (2 по-голямо изходно напрежение води след себе си и 2 пъти по-голям ток и 2 по 2 = 4Smile. така, че внимавайте:)
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 17:09    Заглавие: DrmR, prav si. ne vnimavam Отговорете с цитат

DrmR написа:
аз само да отбележа, че мостово свързване не дига 2 пъти мощността, а 4 пъти (2 по-голямо изходно напрежение води след себе си и 2 пъти по-голям ток и 2 по 2 = 4Smile. така, че внимавайте:)

DrmR, prav si. ne vnimavam
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2004 1:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Е на теория е така ама на практика май не е Rolling Eyes защото в статията за НЧУ с 741 пише мост от два 100W-атови давал 250-300 W,се пак при 2 пъти по високо U и тока е два пъти по-голям(както и консумацията) и крайните може да ги озори Very Happy лекинко да изпушат Very Happy
Върнете се в началото
DrmR
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2004 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

ми нали затова му казах да внимава. щото тока е 2 пъти по-голям и трябва да се вземат мерки той да не се престарае (тока де:). често мостови схеми се ползват с понижено захранващо напрежение за да може да се държи тока в разумни граници.
Върнете се в началото
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2004 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

някой ще може ли да постне някаква схема за мостово свързване защото немога да го схвана така без да го видя.... Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети