| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RED_WOLF Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 19:19 Заглавие: използване на 2 усилвателя като 1 |
|
|
например имам 2 чипа по 100 вата и искам да ги напрая да работят като 1 200 ватов.или някакви да променя съпротивленията им
и двата са по 4 искам да станат 8. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hellios Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 21:48 Заглавие: |
|
|
4estno kazano ne sam mnogo napred v elektronikata no i men silno me intriguva tozi vapros i po-to4no dali e vazmojno da svarja dva QUAD 405
v edno za6toto si sglobih 6 ot tiah a imam edin govoritel deto vse ne mu stiga i nadqvam se se se6tate kakvo sledva, 6te sam vi blagodaren ako mi pomognete.
Blagodarq v avans |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2004 7:44 Заглавие: НЕ Е ПРОБЛЕМ |
|
|
| Ака имаш примерно TDA7294 или TDA7293 в списание Електрон брой 10-12/1997 и брой 7-8/2002 има публикувани схеми и описание.И двете схеми съм правил.С TDA7293 мостово свързване (както искаш) извадих точно 220W синус на 16 ома товар .Препоръчвам нея.Не съм очаквал такъв добър звук. |
|
|
 |
nrgful Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 10:05 Заглавие: QUAD |
|
|
| Probwai da wkliu4i6 kolkoto si iska6 usilwateli paralelno, kato wsi4ki izhodi se swarzat paralelno i goworitelia kam tiah.Triabwa oba4e da podawa6 edin i sa6ti signal kam whodowete im.Samo4e ako QUAD-owete sa ti na 200W, pomisli parwo za zahranwaneto.Saobrazi i mo6tnostta na goworitelia. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:30 Заглавие: probvai tova |
|
|
| nrgful написа: | | Probwai da wkliu4i6 kolkoto si iska6 usilwateli paralelno, kato wsi4ki izhodi se swarzat paralelno i goworitelia kam tiah.Triabwa oba4e da podawa6 edin i sa6ti signal kam whodowete im.Samo4e ako QUAD-owete sa ti na 200W, pomisli parwo za zahranwaneto.Saobrazi i mo6tnostta na goworitelia. |
ne pravi taka, tova moje6 da napravi6 ako usilvatelia ti e sys MOS tranzistori. pravi se sy6to i sys lampovi usilvateli predi trafa.
svarji QUAD-ovete mostovo, (ako ne si pravil predusilvane)
mahni vhodnia kondenzator i podai na edinia QUAD signala direktno a na drugia sled invertirane (naprimer s operacionen usilvatel) kato invertora ne trqbva da ima kondenzatori po pytia na signala. kondenzator moje da ima samo na samia fhod predi miastoto kadeto vhodia signal se razdelia za dvete stypala. tonkolonite se svyrzvat mejdu dvata izhoda za edin kanal. ve4e niama6 masa i trqbva da vnimava6 koi izhod ot koi kanal e. moje6 da si gi ozna4i6 kato R+, R- i L+, L-
taka s 200W QUAD 6te polu4i6 400W
uspeh _________________ home studio |
|
|
 |
DrmR Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 10:48 Заглавие: |
|
|
аз само да отбележа, че мостово свързване не дига 2 пъти мощността, а 4 пъти (2 по-голямо изходно напрежение води след себе си и 2 пъти по-голям ток и 2 по 2 = 4 . така, че внимавайте:) |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 17:09 Заглавие: DrmR, prav si. ne vnimavam |
|
|
| DrmR написа: | аз само да отбележа, че мостово свързване не дига 2 пъти мощността, а 4 пъти (2 по-голямо изходно напрежение води след себе си и 2 пъти по-голям ток и 2 по 2 = 4 . така, че внимавайте:) |
DrmR, prav si. ne vnimavam _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2004 1:19 Заглавие: |
|
|
Е на теория е така ама на практика май не е защото в статията за НЧУ с 741 пише мост от два 100W-атови давал 250-300 W,се пак при 2 пъти по високо U и тока е два пъти по-голям(както и консумацията) и крайните може да ги озори лекинко да изпушат  |
|
|
 |
DrmR Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2004 10:05 Заглавие: |
|
|
| ми нали затова му казах да внимава. щото тока е 2 пъти по-голям и трябва да се вземат мерки той да не се престарае (тока де:). често мостови схеми се ползват с понижено захранващо напрежение за да може да се държи тока в разумни граници. |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2004 12:18 Заглавие: |
|
|
някой ще може ли да постне някаква схема за мостово свързване защото немога да го схвана така без да го видя....  |
|
|
 |
|