Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PANASONIC TC26B3EE гори високоволтовия транзистор след 1 час
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 8:53    Заглавие: PANASONIC TC26B3EE гори високоволтовия транзистор след 1 час Отговорете с цитат

Колеги имам проблем с този телевизор и се чюдя как да го разреша.Беше му изгорял високоволтовия транзистор 2SD1175 и след подмяната му с BU208D телевизора работи около 2часа и отново транзистора изгоря.Кинескопа не бе много добре и се виждаше в червено повече баланса не можеше да се направи поради намалената му емислия на катода.Напреженията в захранването са в норми.Сложих друг транзистор BU508AF и резултата бе същия ,след работа около 1 час и по малко транзистора прегрява и гори.Тока се увеличава през транзистора плавно оттам и нагряването.Откачих кинескопа за да видя да не би да е от него но уви пак същата работа.После откачих и веригата за пин корекциите но и това не даде резултат транзистора отново отива към прегряване.Мисля си вече да не би да е от хоризонталния трансформатор ТХО .Премерих наоколо демпферния диод и този на модулатора и те са добре .Някой може ли да ми даде съвет ако е имал подобен проблем???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nik_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж атаката на крайния Т,филтрацията на драйверния траф и прехвърлящщо С към драйверния Т(вобще с осцилоскоп ще имаш работа)
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

nik_69 написа:
Виж атаката на крайния Т,филтрацията на драйверния траф и прехвърлящщо С към драйверния Т(вобще с осцилоскоп ще имаш работа)

Колега огледах нещата около драйверния транзистор но там е наред.Също и драйверния транзистор взема импулсите от TA8653 без разделителен кондензатор.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:56    Заглавие: Re: PANASONIC TC26B3EE гори високоволтовия транзистор след 1 Отговорете с цитат

plam65 написа:
Колеги имам проблем с този телевизор и се чюдя как да го разреша.Беше му изгорял високоволтовия транзистор 2SD1175 и след подмяната му с BU208D телевизора работи около 2часа и отново транзистора изгоря.Кинескопа не бе много добре и се виждаше в червено повече баланса не можеше да се направи поради намалената му емислия на катода.Напреженията в захранването са в норми.Сложих друг транзистор BU508AF и резултата бе същия ,след работа около 1 час и по малко транзистора прегрява и гори.Тока се увеличава през транзистора плавно оттам и нагряването.Откачих кинескопа за да видя да не би да е от него но уви пак същата работа.После откачих и веригата за пин корекциите но и това не даде резултат транзистора отново отива към прегряване.Мисля си вече да не би да е от хоризонталния трансформатор ТХО .Премерих наоколо демпферния диод и този на модулатора и те са добре .Някой може ли да ми даде съвет ако е имал подобен проблем???

Подкрепям съвета на колегата преди мен да провериш с осцилоскоп импулсите на хоризонталния транзистор. Не ти е дефектно ТХО-то, ако имаш само една намотка на късо, телевизора няма да работи нормално. Освен това до сега не съм имал случай на дефектно ТХО на тези телевизори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 10:15    Заглавие: Отговорете с цитат

виж R база емитер. мисля че е 33ома.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:33    Заглавие: Отговорете с цитат

kaloyan написа:
виж R база емитер. мисля че е 33ома.

резистор база емитер няма просто от драйверния траф последователно на базата има резистор 0.22 ома и това е.Пак ще прегледам импулсите на драйверния транзистор и крайния но какво да търся точно вече незнам Sad на ТХО има една защита там за тока на лъчите на кинескопа мисля която взема напрежение от умножителя там с един кондензатор 1 микро на 100В ще сменя и него да не да има утечка и после незнам но е макар и ненаред кинескопа не е причината някъде около ТХО или драйвера се върти проблема:-(
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Поиграй малко с този 0.22 ома нагоре но не повече от 1 ом Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Спойките на драйверния трансформатор,както и самия драйверен трансорматор,захр.напрежение точно ли е?Кондензатора емитер колектор и този на ОС.На кинескопа качи отоплението Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
spb
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Козлодуй

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Презопой всичко около драиверния траф, крайния транзистор и ТХО-то на мен ми се е случвало на няколко такива телевизора и се от това се оказва. Успех Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

колега сложи транз. с диод и резистор и виж как ще се държи.би трябвало да не грее.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети