| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 8:53 Заглавие: PANASONIC TC26B3EE гори високоволтовия транзистор след 1 час |
|
|
| Колеги имам проблем с този телевизор и се чюдя как да го разреша.Беше му изгорял високоволтовия транзистор 2SD1175 и след подмяната му с BU208D телевизора работи около 2часа и отново транзистора изгоря.Кинескопа не бе много добре и се виждаше в червено повече баланса не можеше да се направи поради намалената му емислия на катода.Напреженията в захранването са в норми.Сложих друг транзистор BU508AF и резултата бе същия ,след работа около 1 час и по малко транзистора прегрява и гори.Тока се увеличава през транзистора плавно оттам и нагряването.Откачих кинескопа за да видя да не би да е от него но уви пак същата работа.После откачих и веригата за пин корекциите но и това не даде резултат транзистора отново отива към прегряване.Мисля си вече да не би да е от хоризонталния трансформатор ТХО .Премерих наоколо демпферния диод и този на модулатора и те са добре .Някой може ли да ми даде съвет ако е имал подобен проблем??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
Виж атаката на крайния Т,филтрацията на драйверния траф и прехвърлящщо С към драйверния Т(вобще с осцилоскоп ще имаш работа) _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:46 Заглавие: |
|
|
| nik_69 написа: | | Виж атаката на крайния Т,филтрацията на драйверния траф и прехвърлящщо С към драйверния Т(вобще с осцилоскоп ще имаш работа) |
Колега огледах нещата около драйверния транзистор но там е наред.Също и драйверния транзистор взема импулсите от TA8653 без разделителен кондензатор. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 9:56 Заглавие: Re: PANASONIC TC26B3EE гори високоволтовия транзистор след 1 |
|
|
| plam65 написа: | | Колеги имам проблем с този телевизор и се чюдя как да го разреша.Беше му изгорял високоволтовия транзистор 2SD1175 и след подмяната му с BU208D телевизора работи около 2часа и отново транзистора изгоря.Кинескопа не бе много добре и се виждаше в червено повече баланса не можеше да се направи поради намалената му емислия на катода.Напреженията в захранването са в норми.Сложих друг транзистор BU508AF и резултата бе същия ,след работа около 1 час и по малко транзистора прегрява и гори.Тока се увеличава през транзистора плавно оттам и нагряването.Откачих кинескопа за да видя да не би да е от него но уви пак същата работа.После откачих и веригата за пин корекциите но и това не даде резултат транзистора отново отива към прегряване.Мисля си вече да не би да е от хоризонталния трансформатор ТХО .Премерих наоколо демпферния диод и този на модулатора и те са добре .Някой може ли да ми даде съвет ако е имал подобен проблем??? |
Подкрепям съвета на колегата преди мен да провериш с осцилоскоп импулсите на хоризонталния транзистор. Не ти е дефектно ТХО-то, ако имаш само една намотка на късо, телевизора няма да работи нормално. Освен това до сега не съм имал случай на дефектно ТХО на тези телевизори. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 10:15 Заглавие: |
|
|
| виж R база емитер. мисля че е 33ома. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:33 Заглавие: |
|
|
| kaloyan написа: | | виж R база емитер. мисля че е 33ома. |
резистор база емитер няма просто от драйверния траф последователно на базата има резистор 0.22 ома и това е.Пак ще прегледам импулсите на драйверния транзистор и крайния но какво да търся точно вече незнам на ТХО има една защита там за тока на лъчите на кинескопа мисля която взема напрежение от умножителя там с един кондензатор 1 микро на 100В ще сменя и него да не да има утечка и после незнам но е макар и ненаред кинескопа не е причината някъде около ТХО или драйвера се върти проблема:-( |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:35 Заглавие: |
|
|
Поиграй малко с този 0.22 ома нагоре но не повече от 1 ом  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:43 Заглавие: |
|
|
Спойките на драйверния трансформатор,както и самия драйверен трансорматор,захр.напрежение точно ли е?Кондензатора емитер колектор и този на ОС.На кинескопа качи отоплението  |
|
|
 |
spb Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 12:20 Заглавие: |
|
|
Презопой всичко около драиверния траф, крайния транзистор и ТХО-то на мен ми се е случвало на няколко такива телевизора и се от това се оказва. Успех  |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:16 Заглавие: |
|
|
| колега сложи транз. с диод и резистор и виж как ще се държи.би трябвало да не грее. |
|
|
 |
|