Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

УСИЛВАТЕЛ 850-1000MHZ 2 ДО 5 ВАТА
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Има една книга - Съвременни КВ и УКВ радиостанции - автор е Йосиф Стефанов - тя е отпреди десетина години и не може да се каже че показва най-новото по въпроса но има много неща за проектиране на такива устройства които са си актуални по принцип В нея има и фирмени транзисторни схеми Имам някъде и един каталог на PHILIPS с примери за проектиране на подобни схеми - конструкциите са конкретни но принципите са си принципи Мисля че с готова схема от INTERNET работата трудно ще стане ако не е готово фирмено решение което да се откопира едно към едно Все пак погледнете този линк http://www.qsl.net/n9zia/wireless/appendixE.html - може да се намери нещо полезно Друг линк който мисля че ще е полезен е http://www.classeradio.com/ Честно казано това - Ще се усилва сигнал с 4естота 930 MHz + забележете бял шум така 4е спектъра е FULL - не го разбрах съвсем Вероятно съм блокирал нещо - ако може обяснете го по подробно Някава амплитудна модулация ли има че се търси линейност Общо взето поне за мене в задачата има известна неяснота ако разбира се не се вземе в съвсем чист вид - линеен усилвател с изходна мощност 5W и с определено усилване за определения честотен диапазон - приложението му вероятно е доста специфично Може би все пак не съм доразбрал нещо в задачата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kazakov_bg
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за инфото зада4ата действително е специфична и не мога да я обсъждам открито ако някой се интересува да драсне едно писъмце
[email protected]
Но честно казано неми се вярва да ви е интерсно по скоро е експеримент.
В интерес на истината без апаратура подкарах доста качествен предавател на 900 MHZ.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Сеп 22, 2005 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ми е интересно, е не ми трябва на 900 MHz но бих се зарадвал дори да направя нещо с което да си говоря с такситата (50-60Мhz) Абе то ясно, че всичките ми начинания в тази област ще са от любопитство и интерес, няма да изкарам някой лев от тази работа. Smile Rolling Eyes
Просто едно двустъпално предавателче дори да скалъпя е зор. Sad
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Без да гарантирам, че ще ти свърши работа - преди време ползвах двупосочни усилватели 2400-2500 MHz 1W. Бяха наистина качествени.

Същата фирма произвежда и 900-950 MHz двупосочни усилватели до 25W. Пише, че произвеждат и по поръчка, но все пак са американци не се знае колко им е дебела тарифата. Иначе с доставките поне няма проблеми, изпробвал съм.

http://www.hyperlinktech.com

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kazakov_bg
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за линковете на всички които се отзоваха.Радвам се че все още има хора които са любопитни.
Аз лично смятам че може да се изкарват доста добри пари ако усилията са целенасочени т.е. да се предлагат продукти които не се произвеждат серийно, а само по поръчка Twisted Evil
slav4o ако искаш ще ти дам линкове за такива предаватели само ми дай поща.
Интересно ми е никой ли не си е играл с такива предаватели.
Освен всичко купих следният смесител :MCL SAM-5 8944 11 ,а пук не мога да намеря инфо.Знам само че го купих за лев а цената която му намерих из нета е 32$.Интересно Question Question Question Exclamation
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

kazakov_bg, любопитството е добро качество, но до определено време,....
Електронния адрес на slav4o "виси" под всеки негов пост, ако не го виждаш - погледни си настройките на Explor-era.
По отношение на смесителя, мисля да ти остане за домашно, огледай се!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kazakov_bg
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2005 8:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам RC ама съм с линукс през пове4ето време така че мога да си погледна настройките на MOZILLA
Не мога да разбера нещо повода за парливият ти тон. Ако желаеш поясни.
Искрено се радвам ако за тебе е лесно да направиш смесител , значи можеш да ми дадеш съвет. 900 МMHZ + 0-30 MHz .
Благодаря ти предварително. Cool
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2005 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

SAM-5 е двойнобалансен широколентов смесител който работи в необходимия Ви честотен диапазон Извода със синя точка е вход На диагоналния на него извод се подава сигнал от осцилатора - оптималното ниво е около 500 mV Има четири извода които се вижда че са на корпус Останалите два - те са един до друг - се връзват накъсо - от там се взема изходния сигнал
Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2005 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

kazakov_bg , темата която обсъждаш много ми прилича на заглушител на законно работещи апаратури ( GSM обхват , генератор на бял шум , 5 W и т.н. ) Напълно съм съгласен с RC ,че не тук е мястото за разискване на такива теми . Най малкото това събужда интерес към форума на хора и служби дето ..... В началото ти дадох съвет - две стъпала PF08109 от NOKIA вадят спокойно 5 W ( срещу 20 лв. ) Между другото ми интересно от къде си купил SAM5 ( стига да има още )
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2005 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Заглушители за GSM не са нищо ново. Продават се като комерсиални продукти например тук http://www.netline.co.il/Netline/index.htm. Моделът 300W е особено интересен Smile

Лиценза за използването им е съвсем друг въпрос. В повечето страни само военните и полицията може да ги ползват, но във Франция са легализирани и за кина, театри, сватби и др. такива, но предполагам със съвсем малки мощности.
Източник: http://electronics.howstuffworks.com/cell-phone-jammer.htm

В България мисля, че са напълно забранени. Т.е. честотната лента си е собственост на мобилните оператори и ти един вид крадеш от тях.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети