| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
| Има една книга - Съвременни КВ и УКВ радиостанции - автор е Йосиф Стефанов - тя е отпреди десетина години и не може да се каже че показва най-новото по въпроса но има много неща за проектиране на такива устройства които са си актуални по принцип В нея има и фирмени транзисторни схеми Имам някъде и един каталог на PHILIPS с примери за проектиране на подобни схеми - конструкциите са конкретни но принципите са си принципи Мисля че с готова схема от INTERNET работата трудно ще стане ако не е готово фирмено решение което да се откопира едно към едно Все пак погледнете този линк http://www.qsl.net/n9zia/wireless/appendixE.html - може да се намери нещо полезно Друг линк който мисля че ще е полезен е http://www.classeradio.com/ Честно казано това - Ще се усилва сигнал с 4естота 930 MHz + забележете бял шум така 4е спектъра е FULL - не го разбрах съвсем Вероятно съм блокирал нещо - ако може обяснете го по подробно Някава амплитудна модулация ли има че се търси линейност Общо взето поне за мене в задачата има известна неяснота ако разбира се не се вземе в съвсем чист вид - линеен усилвател с изходна мощност 5W и с определено усилване за определения честотен диапазон - приложението му вероятно е доста специфично Може би все пак не съм доразбрал нещо в задачата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 21:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря за инфото зада4ата действително е специфична и не мога да я обсъждам открито ако някой се интересува да драсне едно писъмце
[email protected]
Но честно казано неми се вярва да ви е интерсно по скоро е експеримент.
В интерес на истината без апаратура подкарах доста качествен предавател на 900 MHZ. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
Мен ми е интересно, е не ми трябва на 900 MHz но бих се зарадвал дори да направя нещо с което да си говоря с такситата (50-60Мhz) Абе то ясно, че всичките ми начинания в тази област ще са от любопитство и интерес, няма да изкарам някой лев от тази работа.
Просто едно двустъпално предавателче дори да скалъпя е зор.  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:07 Заглавие: |
|
|
Без да гарантирам, че ще ти свърши работа - преди време ползвах двупосочни усилватели 2400-2500 MHz 1W. Бяха наистина качествени.
Същата фирма произвежда и 900-950 MHz двупосочни усилватели до 25W. Пише, че произвеждат и по поръчка, но все пак са американци не се знае колко им е дебела тарифата. Иначе с доставките поне няма проблеми, изпробвал съм.
http://www.hyperlinktech.com _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:19 Заглавие: |
|
|
Благодаря за линковете на всички които се отзоваха.Радвам се че все още има хора които са любопитни.
Аз лично смятам че може да се изкарват доста добри пари ако усилията са целенасочени т.е. да се предлагат продукти които не се произвеждат серийно, а само по поръчка
slav4o ако искаш ще ти дам линкове за такива предаватели само ми дай поща.
Интересно ми е никой ли не си е играл с такива предаватели.
Освен всичко купих следният смесител :MCL SAM-5 8944 11 ,а пук не мога да намеря инфо.Знам само че го купих за лев а цената която му намерих из нета е 32$.Интересно  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
kazakov_bg, любопитството е добро качество, но до определено време,....
Електронния адрес на slav4o "виси" под всеки негов пост, ако не го виждаш - погледни си настройките на Explor-era.
По отношение на смесителя, мисля да ти остане за домашно, огледай се! |
|
|
 |
kazakov_bg Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 8:02 Заглавие: |
|
|
Съжалявам RC ама съм с линукс през пове4ето време така че мога да си погледна настройките на MOZILLA
Не мога да разбера нещо повода за парливият ти тон. Ако желаеш поясни.
Искрено се радвам ако за тебе е лесно да направиш смесител , значи можеш да ми дадеш съвет. 900 МMHZ + 0-30 MHz .
Благодаря ти предварително.  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 10:52 Заглавие: |
|
|
| SAM-5 е двойнобалансен широколентов смесител който работи в необходимия Ви честотен диапазон Извода със синя точка е вход На диагоналния на него извод се подава сигнал от осцилатора - оптималното ниво е около 500 mV Има четири извода които се вижда че са на корпус Останалите два - те са един до друг - се връзват накъсо - от там се взема изходния сигнал |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 11:47 Заглавие: |
|
|
| kazakov_bg , темата която обсъждаш много ми прилича на заглушител на законно работещи апаратури ( GSM обхват , генератор на бял шум , 5 W и т.н. ) Напълно съм съгласен с RC ,че не тук е мястото за разискване на такива теми . Най малкото това събужда интерес към форума на хора и служби дето ..... В началото ти дадох съвет - две стъпала PF08109 от NOKIA вадят спокойно 5 W ( срещу 20 лв. ) Между другото ми интересно от къде си купил SAM5 ( стига да има още ) |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 13:20 Заглавие: |
|
|
Заглушители за GSM не са нищо ново. Продават се като комерсиални продукти например тук http://www.netline.co.il/Netline/index.htm. Моделът 300W е особено интересен
Лиценза за използването им е съвсем друг въпрос. В повечето страни само военните и полицията може да ги ползват, но във Франция са легализирани и за кина, театри, сватби и др. такива, но предполагам със съвсем малки мощности.
Източник: http://electronics.howstuffworks.com/cell-phone-jammer.htm
В България мисля, че са напълно забранени. Т.е. честотната лента си е собственост на мобилните оператори и ти един вид крадеш от тях. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|