|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AMD Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 6:47 Заглавие: въпрос за DVD Samsung |
|
|
Интерисува вашето мнение за DVD -tatа на SAMSUNG .разумно ли е да се
рискува с покупкара на DVD ot тази фирма. (тоест да ли дават много дефекти) . Конкретно съм се спрял на :
DVD ПЛЕЪР SAMSUNG DVD-P355 DIVX
Цена: 145.00 лв. (с ДДС)
Описание
Dolby Digital, DTS out
Гаранция 12 м.
Съвместимост DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X субтитри на български език
Изходи 1x Евро Scart /S-video/, 1x Component , 1x чинч видео, 2х чинч аудио, 1х coaxial, 1x optikal
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| Mи незнам. Не е от най-евтините и по-надеждно ще да е. Гледай най-вече гаранцията колко е. Колко е тя ? |
|
|
 |
AMD Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 5:29 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Mи незнам. Не е от най-евтините и по-надеждно ще да е. Гледай най-вече гаранцията колко е. Колко е тя ? |
Една година |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 8:57 Заглавие: |
|
|
| Другото нещо, което мисля че е важно е дали чете субтитри с разширение *.sub или само *.srt |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 12:39 Заглавие: Re: въпрос за DVD Samsung |
|
|
| AMD написа: | | ....145.00 лв.....DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X ...... |
оффтопик: тва животно верно ли чете DivX и струва само 145 лева?? (съвсем не съм наясно с цените, затова питам) _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 9:33 Заглавие: Re: въпрос за DVD Samsung |
|
|
| tropper написа: | | AMD написа: | | ....145.00 лв.....DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X ...... |
оффтопик: тва животно верно ли чете DivX и струва само 145 лева?? (съвсем не съм наясно с цените, затова питам) |
дават го да чете. дори го хвалят че чете всичко, но не знам дали самсунг е толкова качествена марка |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 10:17 Заглавие: |
|
|
Аз лично си ги гледам на компютъра DivX-овете, но двама познати си купиха плейъри. Те сигурно повече мои познати са си купили, ама тия са ми колеги и постоянно мърморят, че им се гледал някой и друг филм и от време на време им записвам по някой друг.
Значи единият е с Toshiba SD-340E DIVX, а другият с Samsung DVD-P355 DIVX. И двете са със сходна цена. Но ми направи впечатление, че Samsung-а по-често има проблеми със субтитрите. Най-странният проблем е, че ако запиша 2-3 филма на едно DVD със еднакъв формат на субтитрите, само един от филмите тръгва със субтитри. Не винаги е така, но го има този проблем. Разбира се, фърмуера може вече да са го обновили, защото той си го купи преди половин година.
Със Toshiba плейъра имаше по-малко проблеми, много рядко ми се е оплаквал човека да не тръгнат субтитрите.
Така че цялата история е малко стрелба в тъмното. Може да уцелиш, може и да пропуснеш. Иначе фърмуера им се обновява лесно, само пъхаш диска с него в плейъра и това е. Но не знам от къде се сваля.
И накрая да уточня, че DivX плейърите са направени да свирят DivX файлове, т.е. не AVI файлове с DivX кодек и отделни субтитри, а специален формат с разширение divx. Те са специално проектирани за целта и са нещо от рода на DVD събрано в един файл. Може да съдържат множество звукови пътеки и субтитри. Повече информация тук http://www.divx.com/divx/converter/
Иначе много плейъри, вкл. и посочените, поддържат и AVI с различни кодеци и външни субтитри, но за тях няма стандартизация, за разлика от "DivX Certified" и всичко е въпрос на късмет! _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
AMD Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 5:19 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | Аз лично си ги гледам на компютъра DivX-овете, но двама познати си купиха плейъри. Те сигурно повече мои познати са си купили, ама тия са ми колеги и постоянно мърморят, че им се гледал някой и друг филм и от време на време им записвам по някой друг.
Значи единият е с Toshiba SD-340E DIVX, а другият с Samsung DVD-P355 DIVX. И двете са със сходна цена. Но ми направи впечатление, че Samsung-а по-често има проблеми със субтитрите. Най-странният проблем е, че ако запиша 2-3 филма на едно DVD със еднакъв формат на субтитрите, само един от филмите тръгва със субтитри. Не винаги е така, но го има този проблем. Разбира се, фърмуера може вече да са го обновили, защото той си го купи преди половин година.
Със Toshiba плейъра имаше по-малко проблеми, много рядко ми се е оплаквал човека да не тръгнат субтитрите.
Така че цялата история е малко стрелба в тъмното. Може да уцелиш, може и да пропуснеш. Иначе фърмуера им се обновява лесно, само пъхаш диска с него в плейъра и това е. Но не знам от къде се сваля.
И накрая да уточня, че DivX плейърите са направени да свирят DivX файлове, т.е. не AVI файлове с DivX кодек и отделни субтитри, а специален формат с разширение divx. Те са специално проектирани за целта и са нещо от рода на DVD събрано в един файл. Може да съдържат множество звукови пътеки и субтитри. Повече информация тук http://www.divx.com/divx/converter/
Иначе много плейъри, вкл. и посочените, поддържат и AVI с различни кодеци и външни субтитри, но за тях няма стандартизация, за разлика от "DivX Certified" и всичко е въпрос на късмет! |
Добре де какъв плеяр да си купя до 150лв. ,с който няма да имам много ядове и да си има всичките екстри (DTS 5.1, DivX sub na bg, големи и добре четливи субтитри и всички необходими входове и изходи) |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 8:13 Заглавие: |
|
|
Ami za 90 leva si vzemi NEO PDX77-E2-sas softuer na TOSHIBA-subtitrite sa dostata4no golemi za 21",4ete vsi4ko,ima 6.1 kanalen audio izhod.I naj-vajnoto-kato se skape,nqma da ti e jal da go pooskube6 otvatre i ostanaloto da go podari6 na klo6arite  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 10:36 Заглавие: |
|
|
Всичко е въпрос на късмет Нали ти казвам, AVI с външни субтитри не е стандартизирано, за да знаеш, че каквото и да вземеш ще работи. Най-добре си вземи два-три диска с филми, върви в магазина и поискаи да ти ги пуснат на моделите които си си харесал. Иначе аз лично имам афинитет към Toshiba-та, но туй си е лично мнение и не бих я взел без да я пробвам. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|