Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпрос за DVD Samsung
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AMD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2005 6:47    Заглавие: въпрос за DVD Samsung Отговорете с цитат

Интерисува вашето мнение за DVD -tatа на SAMSUNG .разумно ли е да се
рискува с покупкара на DVD ot тази фирма. (тоест да ли дават много дефекти) . Конкретно съм се спрял на :

DVD ПЛЕЪР SAMSUNG DVD-P355 DIVX

Цена: 145.00 лв. (с ДДС)

Описание
Dolby Digital, DTS out
Гаранция 12 м.
Съвместимост DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X субтитри на български език
Изходи 1x Евро Scart /S-video/, 1x Component , 1x чинч видео, 2х чинч аудио, 1х coaxial, 1x optikal
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 20, 2005 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Mи незнам. Не е от най-евтините и по-надеждно ще да е. Гледай най-вече гаранцията колко е. Колко е тя ?
Върнете се в началото
AMD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 5:29    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Mи незнам. Не е от най-евтините и по-надеждно ще да е. Гледай най-вече гаранцията колко е. Колко е тя ?

Една година
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Другото нещо, което мисля че е важно е дали чете субтитри с разширение *.sub или само *.srt
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2005 12:39    Заглавие: Re: въпрос за DVD Samsung Отговорете с цитат

AMD написа:
....145.00 лв.....DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X ......

оффтопик: тва животно верно ли чете DivX и струва само 145 лева?? (съвсем не съм наясно с цените, затова питам)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 9:33    Заглавие: Re: въпрос за DVD Samsung Отговорете с цитат

tropper написа:
AMD написа:
....145.00 лв.....DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW,CD, MP3, CD-R/RW, JPEG, WMA, DIV-X ......

оффтопик: тва животно верно ли чете DivX и струва само 145 лева?? (съвсем не съм наясно с цените, затова питам)

дават го да чете. дори го хвалят че чете всичко, но не знам дали самсунг е толкова качествена марка
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично си ги гледам на компютъра DivX-овете, но двама познати си купиха плейъри. Те сигурно повече мои познати са си купили, ама тия са ми колеги и постоянно мърморят, че им се гледал някой и друг филм и от време на време им записвам по някой друг.

Значи единият е с Toshiba SD-340E DIVX, а другият с Samsung DVD-P355 DIVX. И двете са със сходна цена. Но ми направи впечатление, че Samsung-а по-често има проблеми със субтитрите. Най-странният проблем е, че ако запиша 2-3 филма на едно DVD със еднакъв формат на субтитрите, само един от филмите тръгва със субтитри. Не винаги е така, но го има този проблем. Разбира се, фърмуера може вече да са го обновили, защото той си го купи преди половин година.

Със Toshiba плейъра имаше по-малко проблеми, много рядко ми се е оплаквал човека да не тръгнат субтитрите.

Така че цялата история е малко стрелба в тъмното. Може да уцелиш, може и да пропуснеш. Иначе фърмуера им се обновява лесно, само пъхаш диска с него в плейъра и това е. Но не знам от къде се сваля.

И накрая да уточня, че DivX плейърите са направени да свирят DivX файлове, т.е. не AVI файлове с DivX кодек и отделни субтитри, а специален формат с разширение divx. Те са специално проектирани за целта и са нещо от рода на DVD събрано в един файл. Може да съдържат множество звукови пътеки и субтитри. Повече информация тук http://www.divx.com/divx/converter/

Иначе много плейъри, вкл. и посочените, поддържат и AVI с различни кодеци и външни субтитри, но за тях няма стандартизация, за разлика от "DivX Certified" и всичко е въпрос на късмет!

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
AMD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 5:19    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Аз лично си ги гледам на компютъра DivX-овете, но двама познати си купиха плейъри. Те сигурно повече мои познати са си купили, ама тия са ми колеги и постоянно мърморят, че им се гледал някой и друг филм и от време на време им записвам по някой друг.

Значи единият е с Toshiba SD-340E DIVX, а другият с Samsung DVD-P355 DIVX. И двете са със сходна цена. Но ми направи впечатление, че Samsung-а по-често има проблеми със субтитрите. Най-странният проблем е, че ако запиша 2-3 филма на едно DVD със еднакъв формат на субтитрите, само един от филмите тръгва със субтитри. Не винаги е така, но го има този проблем. Разбира се, фърмуера може вече да са го обновили, защото той си го купи преди половин година.

Със Toshiba плейъра имаше по-малко проблеми, много рядко ми се е оплаквал човека да не тръгнат субтитрите.

Така че цялата история е малко стрелба в тъмното. Може да уцелиш, може и да пропуснеш. Иначе фърмуера им се обновява лесно, само пъхаш диска с него в плейъра и това е. Но не знам от къде се сваля.

И накрая да уточня, че DivX плейърите са направени да свирят DivX файлове, т.е. не AVI файлове с DivX кодек и отделни субтитри, а специален формат с разширение divx. Те са специално проектирани за целта и са нещо от рода на DVD събрано в един файл. Може да съдържат множество звукови пътеки и субтитри. Повече информация тук http://www.divx.com/divx/converter/

Иначе много плейъри, вкл. и посочените, поддържат и AVI с различни кодеци и външни субтитри, но за тях няма стандартизация, за разлика от "DivX Certified" и всичко е въпрос на късмет!

Добре де какъв плеяр да си купя до 150лв. ,с който няма да имам много ядове и да си има всичките екстри (DTS 5.1, DivX sub na bg, големи и добре четливи субтитри и всички необходими входове и изходи)
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami za 90 leva si vzemi NEO PDX77-E2-sas softuer na TOSHIBA-subtitrite sa dostata4no golemi za 21",4ete vsi4ko,ima 6.1 kanalen audio izhod.I naj-vajnoto-kato se skape,nqma da ti e jal da go pooskube6 otvatre i ostanaloto da go podari6 na klo6arite Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е въпрос на късмет Smile Нали ти казвам, AVI с външни субтитри не е стандартизирано, за да знаеш, че каквото и да вземеш ще работи. Най-добре си вземи два-три диска с филми, върви в магазина и поискаи да ти ги пуснат на моделите които си си харесал. Иначе аз лично имам афинитет към Toshiba-та, но туй си е лично мнение и не бих я взел без да я пробвам.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети