Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sony KV-29CL10E!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
optron2001
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 15:09    Заглавие: Sony KV-29CL10E! Отговорете с цитат

При пускането на телевизора,звукът тръгва за около минута а екрана е тъмен.Диодът за ST-BY примигва четири пъти,спира и пак примигва четири пъти.Знам,че по броя на примигванията може да се определи в кой блок е проблема.IC на телевизора е MSP-3410G B8.Моля помогнете ми!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

MSP е звуковия чип-не вярвам да е само той в целия телевизор Wink .Виж сега колега-много по странен начин задаваш въпросите си-редова р-ка тръгва ли не ли-кое напрежение колко е и т.н.-сигур си начинаещ-лошо няма.В монитор.нет.ру има в статиите таблица за съответствието модел- шаси за Сони ако не можеш да го разбереш от самия телевизор,после си свали някаква информация сервизна за тоз телевизор било от тук било от там и виж по кода на грешките на каква беля ти отговарят тия 4 мигания и действай -ко е някае дърто шаси виж ВО ако е по-ново всичко може да е захранвания има ли няма ли ,фуз-резистори и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?t=1202
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев, твоето шаси е FE-1, сигурен ли си, че на питащия е същото (аз не съм)? Кодовете за грешки при SONY са различни в зависимост от шасито.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Все пак да провери човека вертикалната.Не съм сигурен за този модел .При мен стана.Това че ще провери вертикалното няма да навреди на телевизора.Прав си че трябваше да му пиша че е за друг модел но като прочете написаното ще се сети.Нека ме извини колегата.
tocho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna 0888 950800

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери за кадрови инпулс на изхода на вертикалната развивка ,още докато включиш ТВто. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
optron2001
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги!Бях болен и затова едва сега ви отговарям.Извинявам се,че отново ви връщам към този проблем.Вертикалната развивка работи нормално и когато включа ТВ-то за малко в горния десен ъгъл изписва номера на канала и веднага се изгубва и започва да мига по 4-ри пъти.Намерих в нета модел KV21CL10,на който отговаря шаси ВХ-1.А моят модел е KV 29CL10E.Дали е същото шаси?Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8.Имате ли други идеи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Това:
optron2001 написа:
Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8.
не е възможно, тъй като въпросната схема е само звуков процесор (което личи и от името и).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:16    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Това:
optron2001 написа:
не е възможно, тъй като въпросната схема е само звуков процесор (което личи и от името и).

На този телевизор или му липсва централния процесор, което не е възможно, щом изписва номера на програмата, или трябва да се занесе на сервиз преди да е спрял съвсем. Според мен причината е в кинескопа, всички знаем колко са калпави 29-инчовите кинескопи на Сони, а и не само техните.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя е по голяма и е със много крака това е достатъчно да я сметнем за процесор.Ясно е че младежът учи но до него трябва да има учител.Въпросното сони е сравнително скъп телевизор и като давате мнения бъдете предпазливи.Никой не се е родил научен.По добре е на такива въпроси да не се дава отговор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети