| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
optron2001 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 15:09 Заглавие: Sony KV-29CL10E! |
|
|
| При пускането на телевизора,звукът тръгва за около минута а екрана е тъмен.Диодът за ST-BY примигва четири пъти,спира и пак примигва четири пъти.Знам,че по броя на примигванията може да се определи в кой блок е проблема.IC на телевизора е MSP-3410G B8.Моля помогнете ми!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 18:03 Заглавие: |
|
|
MSP е звуковия чип-не вярвам да е само той в целия телевизор .Виж сега колега-много по странен начин задаваш въпросите си-редова р-ка тръгва ли не ли-кое напрежение колко е и т.н.-сигур си начинаещ-лошо няма.В монитор.нет.ру има в статиите таблица за съответствието модел- шаси за Сони ако не можеш да го разбереш от самия телевизор,после си свали някаква информация сервизна за тоз телевизор било от тук било от там и виж по кода на грешките на каква беля ти отговарят тия 4 мигания и действай -ко е някае дърто шаси виж ВО ако е по-ново всичко може да е захранвания има ли няма ли ,фуз-резистори и т.н. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:34 Заглавие: |
|
|
| коцев, твоето шаси е FE-1, сигурен ли си, че на питащия е същото (аз не съм)? Кодовете за грешки при SONY са различни в зависимост от шасито. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
Все пак да провери човека вертикалната.Не съм сигурен за този модел .При мен стана.Това че ще провери вертикалното няма да навреди на телевизора.Прав си че трябваше да му пиша че е за друг модел но като прочете написаното ще се сети.Нека ме извини колегата. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 21:28 Заглавие: |
|
|
Провери за кадрови инпулс на изхода на вертикалната развивка ,още докато включиш ТВто.  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
optron2001 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:39 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги!Бях болен и затова едва сега ви отговарям.Извинявам се,че отново ви връщам към този проблем.Вертикалната развивка работи нормално и когато включа ТВ-то за малко в горния десен ъгъл изписва номера на канала и веднага се изгубва и започва да мига по 4-ри пъти.Намерих в нета модел KV21CL10,на който отговаря шаси ВХ-1.А моят модел е KV 29CL10E.Дали е същото шаси?Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8.Имате ли други идеи? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:44 Заглавие: |
|
|
Това:
| optron2001 написа: | | Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8. | не е възможно, тъй като въпросната схема е само звуков процесор (което личи и от името и). |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 18:16 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Това:
| optron2001 написа: | | Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8. | не е възможно, тъй като въпросната схема е само звуков процесор (което личи и от името и). |
На този телевизор или му липсва централния процесор, което не е възможно, щом изписва номера на програмата, или трябва да се занесе на сервиз преди да е спрял съвсем. Според мен причината е в кинескопа, всички знаем колко са калпави 29-инчовите кинескопи на Сони, а и не само техните. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 19:22 Заглавие: |
|
|
Телевизорът е направен само с IC MSP-3410G B8.
Тя е по голяма и е със много крака това е достатъчно да я сметнем за процесор.Ясно е че младежът учи но до него трябва да има учител.Въпросното сони е сравнително скъп телевизор и като давате мнения бъдете предпазливи.Никой не се е родил научен.По добре е на такива въпроси да не се дава отговор. |
|
|
 |
|