Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за авторадио CD "Pioneer DEH-P2530R"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:15    Заглавие: Схема за авторадио CD "Pioneer DEH-P2530R" Отговорете с цитат

Колеги, моля ако някой има схема на "Pioneer DEH-P2530R" да ми я изпрати или ако има под ръка такова радио поне да ме информира за един транзистор с означение на платката Q962. Транзисторът е със SMD монтаж, но някой го е изръчкал от платката с отверка при опит да разглоби апарата и сега го няма. Идеята ми е да го заменя с обикновен транзистор, но поне да знам дали е прп или рпр, и как са разположени изводите му.
Благодаря!
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не можеш ли да се ориентираш по платката като знаеш на СМД транзисторите изводите -виж емитера ако е с потенциал на маса значи НПН акое към + ПНП.Пробвай първо стандартния корпус на СМД транзисторите-като BC848 примерно
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2005 7:07    Заглавие: Отговорете с цитат

До него има още един подобен транзистор, свързан по подобен начин, но не намирам на него два п-р прехода, за да се ориентирам кое е емитер, кое база и т.н. Намирам само един преход, другите посоки отчитат по-високо съпротивление - разбира се, измервам директно на платката. Затова си мисля, че това може да не са обикновени транзистори. А радиото по принцип работи, има проблеми със СД-то и няма осветление на дисплея, въпреки че са здрави крушките.
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2005 16:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се, че именно този транзистор управлява осветлението на дисплея, и вероятно е някакъв дарлингтон, защото с обикновен транзистор не свети.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети