|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:15 Заглавие: Схема за авторадио CD "Pioneer DEH-P2530R" |
|
|
Колеги, моля ако някой има схема на "Pioneer DEH-P2530R" да ми я изпрати или ако има под ръка такова радио поне да ме информира за един транзистор с означение на платката Q962. Транзисторът е със SMD монтаж, но някой го е изръчкал от платката с отверка при опит да разглоби апарата и сега го няма. Идеята ми е да го заменя с обикновен транзистор, но поне да знам дали е прп или рпр, и как са разположени изводите му.
Благодаря! _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
Ами не можеш ли да се ориентираш по платката като знаеш на СМД транзисторите изводите -виж емитера ако е с потенциал на маса значи НПН акое към + ПНП.Пробвай първо стандартния корпус на СМД транзисторите-като BC848 примерно _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 7:07 Заглавие: |
|
|
До него има още един подобен транзистор, свързан по подобен начин, но не намирам на него два п-р прехода, за да се ориентирам кое е емитер, кое база и т.н. Намирам само един преход, другите посоки отчитат по-високо съпротивление - разбира се, измервам директно на платката. Затова си мисля, че това може да не са обикновени транзистори. А радиото по принцип работи, има проблеми със СД-то и няма осветление на дисплея, въпреки че са здрави крушките. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 16:56 Заглавие: |
|
|
Оказа се, че именно този транзистор управлява осветлението на дисплея, и вероятно е някакъв дарлингтон, защото с обикновен транзистор не свети. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|