|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivo- Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 9:42 Заглавие: Идея за дипломна работа |
|
|
Здравейте, до 2 дена трябва да измисля тема за дипломна работа. Ориентирал съм се към устройство с PIC микроконтролер, като мисля да пиша кода на PicC. Дайте идея за някакво оригинално устройство, да не е прекалено сложно или прекалено просто.
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Razor Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:19 Заглавие: |
|
|
записвачка за аларма - те са с пик контролер. Слагаш един АМ модул
на някъква честота (провери сам) а към изхода сложи един пик да записва кода , можеш да му сложиш и екстри.... после вадиш (или комутираш) пика и го включваш към ам модулатор на същата честота и готово - става много оригинално за аларми с един код... ако има някъде още такива.  |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:56 Заглавие: |
|
|
Колко сложно устройство, измервателна скала 10/20 мА . примерно ..... входът е токов, изхода на 7 сегментни индикатори, доста разпрстранено у-во в промишлената автомтика, естествено трябва да и наравиш и софт за настройка, при каква входна величина колко да показва, но принципн приатно нещо .......електронна везна .. малко ще трябва да се побориш с диференциални усилватели .....охранителна система, с един 877 може да се спретне доста прилично нещо ... универсален таймер/брояч ..........все неща дет се правят лесно а са интересни, а и може да понаучиш нещо ..... газ сигнализатор .... също много лесно .....зарядно за акумулатор, там повечо трябва да почетеш, или пък зарядно за батерии .... сигурно още неща могат да ми хрумнат следващите минути но все нещо от това трябва да ти хареса  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:31 Заглавие: |
|
|
| Пулт за ДУ на ТВ. |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:35 Заглавие: |
|
|
металотърсач  |
|
|
 |
Ivo- Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря за идейте ! Говорих с няколко преподаватели и се спрях на развойна среда за PIC контролери, но в последствие може да го променя. Идеята е на една платка с пикльото да вържа датчици за темп. или нещо друго, едно LCD, няколко светодиода или седемсегментен индикатор, стъпково моторче, зумер, клавиатура и каквото още се сетя, също да може да се програмира on board, както и да има примерни програми за всичката периферия. Спрях се на това, понеже ако стане сполучливо ще въведат в мойто училище редовното изучаване на PIC-ове...
Иначе пулта за дистанционно управление също е интересен, можеш ли да ми дадеш някъв линк с повече информация по темата, протокол, времедиаграми, кодове... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:42 Заглавие: |
|
|
| Да мога, сина ми направи такава дипломна работа в института, но в момента е в казармата и като си дойде в отпуск тия дни ще ти пратя всичко което има! |
|
|
 |
Ivo- Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:45 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Да мога, сина ми направи такава дипломна работа в института, но в момента е в казармата и като си дойде в отпуск тия дни ще ти пратя всичко което има! |
OK, мерси предварително
пощата ми е [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|