Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Идея за дипломна работа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivo-
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 9:42    Заглавие: Идея за дипломна работа Отговорете с цитат

Здравейте, до 2 дена трябва да измисля тема за дипломна работа. Ориентирал съм се към устройство с PIC микроконтролер, като мисля да пиша кода на PicC. Дайте идея за някакво оригинално устройство, да не е прекалено сложно или прекалено просто.

Благодаря предварително !
Върнете се в началото
Razor
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

записвачка за аларма - те са с пик контролер. Слагаш един АМ модул
на някъква честота (провери сам) а към изхода сложи един пик да записва кода , можеш да му сложиш и екстри.... после вадиш (или комутираш) пика и го включваш към ам модулатор на същата честота и готово - става много оригинално за аларми с един код... ако има някъде още такива. Cool
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко сложно устройство, измервателна скала 10/20 мА . примерно ..... входът е токов, изхода на 7 сегментни индикатори, доста разпрстранено у-во в промишлената автомтика, естествено трябва да и наравиш и софт за настройка, при каква входна величина колко да показва, но принципн приатно нещо .......електронна везна .. малко ще трябва да се побориш с диференциални усилватели .....охранителна система, с един 877 може да се спретне доста прилично нещо ... универсален таймер/брояч ..........все неща дет се правят лесно а са интересни, а и може да понаучиш нещо ..... газ сигнализатор .... също много лесно .....зарядно за акумулатор, там повечо трябва да почетеш, или пък зарядно за батерии .... сигурно още неща могат да ми хрумнат следващите минути но все нещо от това трябва да ти хареса Smile
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Пулт за ДУ на ТВ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

металотърсач Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ivo-
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за идейте ! Говорих с няколко преподаватели и се спрях на развойна среда за PIC контролери, но в последствие може да го променя. Идеята е на една платка с пикльото да вържа датчици за темп. или нещо друго, едно LCD, няколко светодиода или седемсегментен индикатор, стъпково моторче, зумер, клавиатура и каквото още се сетя, също да може да се програмира on board, както и да има примерни програми за всичката периферия. Спрях се на това, понеже ако стане сполучливо ще въведат в мойто училище редовното изучаване на PIC-ове...

Иначе пулта за дистанционно управление също е интересен, можеш ли да ми дадеш някъв линк с повече информация по темата, протокол, времедиаграми, кодове...
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Да мога, сина ми направи такава дипломна работа в института, но в момента е в казармата и като си дойде в отпуск тия дни ще ти пратя всичко което има!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ivo-
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Да мога, сина ми направи такава дипломна работа в института, но в момента е в казармата и като си дойде в отпуск тия дни ще ти пратя всичко което има!

OK, мерси предварително Cool
пощата ми е [email protected]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети