Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за автоусилвател?????
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ZaK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 17:39    Заглавие: Търся схема за автоусилвател????? Отговорете с цитат

Трябва ми схема за автоусилвател но да нее по малко от 1000W ?????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

А централка за захранване имаш ли си в колата?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ZaK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми чак централка нямам ама със захранването нямам проблем имам проблем с намирането на такава схема.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

ZaK написа:
.... ама със захранването нямам проблем ....

Сигурен ли си в това, защото една проста сметка (без да се вторачваме в КПД-то на преобразователя, а такъв определено ще е нужен) показва нещо от сорта на 90-100А.

То зависи и каква точно мощност разбираш (да не е от китайските Smile ), а и като ще е за кола от нея ли ще се захранва, щото може и от най-близкия стълб (ако е за стационарно ползване тогава е по-лесно).

И още нещо, дано да имаш повече отваряеми прозорци и колицата да е по-здрава, че току виж се разпаднала при подобно звуково налягане.

P.S. А сега малко по-сериозно:
Даваш ли си сметка какво точно искаш и как подобно нещо се реализира и дали си в състояние да се справиш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nik_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Човекът явно е манияк на тема МОЩНОСТ.Нещо като във филма БЪРЗИ иЯРОСТНИ(между другото-готино филмче),но
Цитат:
да нее по малко от 1000W
ито НАПРАВИ СИ САМ Question .Тези работи изискват средства,че само фарадните С-та струват,колкото сравнително добра музика за кола.....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Дааа, 1KW музика за кола - сигурно на колата е закачено ремарке с колони , а в багажника има 4 акумулатора от трактор !!!
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Не от трактор, ами електрокар. + походен ВЕЦ за зареждане. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

на METALLICA като идваха преди години в Пловдив музиката им беше 20КW за цял стадион а ти искаш в колата си да вкараш 1КW???? Rolling Eyes
ZaK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 13, 2005 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснах тази тема защото немога да си намеря такава схема. Въпроса ми беше ако имате такава схема да ми я предоставите а не да обсаждаме може или неже да се вкарат 1000W в кола .
Елате на някои тунинг сабор преди няколко месеца беше голямото надсвирване значи там сам видял много повече от 1000W . А и аз заваршвам Ел. на автомобила и мисля че сам наясно със захранването. Ако имате желание истеглете и изгледаите това клипче http://www.realmofexcursion.com/videos/MTX/jackhammer.1.wmv Ако някои има такава схема ще сам много благодарен ако ми е предостави дори и да нее 1000W доволен сам и на 500W Това е и благодаря на всички за мнението по въпроса.
Върнете се в началото
CLNIKI
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2005 19:30    Заглавие: IMA Отговорете с цитат

Виж ZaK в нета има всякакви схеми но не са проверени:(.Аз бвх абсолютно като теб преди - манияк е слабо казано.Правих си правих си и не става и нве става.Схеми на преубразуватели бол,направих си,и на стапало си направих но не издаржа повече от 5-6 дена или гори захранването или стапалото или говорителя.Ако вси4ко е наред пак звука не е чист и т.н.Много е сложно за сам човек без апаратура и подходящи елементи говоря за MOS транзистори за захранването от порядъка на 30-40лв. броиката.Аз изгорих едно кило такива и пак бях доникаде.Наи накрая като всички останали си купих готови стапала и проблема се реши.Също така и кадърни говорители за предпочитане 15" и цена от 300 доооо...нали.ЗА НЕВЕЖИТЕ ЧИТАТЕЛИ четящи и отговарящи на въпроса ти в автомобил мойе да се монтира звук от 0,1 до 140 000w(ДА 140kW),и ако искат могат да се поровят в нета за клипове и снимки за да се понаучат:) Тази мощност която ти искаш не е нищо особенно,смисъл има и още повече нали? Но съвета ми е да си вземеш готови работи:) [email protected] за повече инфо за теб ZaK!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети