Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IC TY45018
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:13    Заглавие: IC TY45018 Отговорете с цитат

Някой колега има ли инфо за този чип.Това,което установих е,че окъсява към маса I2C шината(по точно SDA, и след като изолирах изв. 21,напреж. на SDA стана около 5волта).Чипа е от един доста стар GRUNDIG и ме интересува дали се намира на пазара за да преценя дали си заслужава труда.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
vesoel
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

ами колега това е МC44130 или МC44131 на пазара е около 20долара.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

vesoel написа:
ами колега това е МC44130 или МC44131 на пазара е около 20долара.

Да наистина.И е аудиопроцесор.
Благодаря ти!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

И един малко по тъпичък въпрос:ако се изолира отI2C шината споменатия аудиопроцесор,ще се запази ли комуникацията между мастерпроцесора и останалите интегр. схеми?
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Би трябвало..но нали ти е в ръцете-пробвай.Обаче какъв е смисъла да оправяш телевизора без завладяващия му стереозвук от дървената кутия Laughing Laughing Ако си в София мисля че го имам този чип,на стара платка...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Би трябвало..но нали ти е в ръцете-пробвай.Обаче какъв е смисъла да оправяш телевизора без завладяващия му стереозвук от дървената кутия Laughing Laughing Ако си в София мисля че го имам този чип,на стара платка...

Имах в предвид по скоро по принцип дали ще се запази.А относно ТВ-то-имах НЕщастието да ми го подарят и още се чудя как така се съгласих(Дай Боже никому!).Първо ми скъса нервите верт. развивка.На всичкото отгоре попаднах на два фалшиви TDA8170(kупени от различни места).В момента няма растер-на изходите на ЦАПА аналоговите напреж. не се променят въпреки опитите за регулиране на Я и К.От G2 не е възможно да се осветли(напр. 0-800V).
Чудя се, съвети ли да чакам, или да го поканя на танц до близкия контейнер.
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Откачи i2c на TY45018 и трябва да ти се оправят яркост и контраст, но няма да имаш звук.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

GOSHO написа:
Откачи i2c на TY45018 и трябва да ти се оправят яркост и контраст, но няма да имаш звук.

Това го направих,но нещо става по тая шина.В един момент на SDA-то напр. клекна на 1.8 волта . Разкачих и тунера от шината и напр. се нормализира,но на ЦАПА на изходите аналоговите си стоят едни и същи.
Върнете се в началото
vili
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Търговище

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 20:36    Заглавие: vili Отговорете с цитат

Ако си оправиш картината и все още искаш да си я гледаш и слушаш тая "антика" и не ти се дават ония 20$,можеш да си прехвърлиш звука през 2по100ком потенциометър.Е има си и косури (но за без пари )толкова.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 20:47    Заглавие: Re: vili Отговорете с цитат

vili написа:
Ако си оправиш картината и все още искаш да си я гледаш и слушаш тая "антика" и не ти се дават ония 20$,можеш да си прехвърлиш звука през 2по100ком потенциометър.Е има си и косури (но за без пари )толкова.

Пич,това го знам, но от предния ми пост личи,че картината никак не е розова.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети