|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 14:49 Заглавие: |
|
|
иначе по същество на темата открих това "сулфитирането на гроздовата каша се извършва с 5 - 8%-ен разтвор на серниста киселина; "  _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 19:48 Заглавие: |
|
|
Не мога да ти кажа точно колко е пропорцията, защото аз си бях направил едно приспособление, в което палех сяра, и духах въздух чрез прахосмукачката (нещо като пулверизатор). Серният диоксид го вкарвах чрез маркуч в виното и като ми мине кефа, изключвах системата.
Сернистата киселина по принцип не достига високи концентрации и това от 5 до 8% е нормално за нея, но това не е процент от виното!!! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
Намерих в дебрите на комп-а таблица, от книга съм я преписвал преди 5-6 години. Липсва за колко грозде, но предполагам че е за 100 кг.
Ако някой смята че не е така pls информирайте.:
НЕОБХОДИМО КОЛИЧЕСТВО СЕРНИСТА КИСЕЛИНА (5%)
ПРИ ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО :
При здраво грозде
- за бяло грозде: 200-300 мл
- за червено грозде 140-200 мл
При загнило грозде
- за бяло грозде 300-360 мл
- за червено грозде 200-240 мл |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 20:56 Заглавие: |
|
|
По хранителните магазини се продават разфасовки които са за сто килограма вино,но за грамажа не се сещам.Ако трябва ще проверя. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|