|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 14:41 Заглавие: |
|
|
| Тони,незнам как си ги предстваяш тия работи,но всяка зареждачка,дори и селеновата е генератор на ток,което ще рече че дава постоянене ток обикновено зарядния и той не се променя по време на заряда-изменя се напрежението върху акумолатора.Така че с тия термини"начални" и "крайни" зарядни токове само обикаляш темите и предричаш гибелта на акумолатори.Според теб няма ли процесор в зареждачката не става работата,ами преди да се появят процесорите хората как са си зареждали акумолаторите??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 15:16 Заглавие: |
|
|
| Може да греша,но и аз мисля ,че при зареждане на акумулатор напрежението плавно расте, а тока обратно в началото е по-голям и постепенно пада. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 16:07 Заглавие: |
|
|
| Тока е постоянен нито е по голям нито по малък докато завърши процесаТова е целта на всяка зареждачка....Ако не се изключи става презареждане и повреда.Напрежението расте. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
Господа, вземете прочетете вместо да си измисляте глупости моля, дал съм линк, ето го отново за мъреливите
http://www.eldevice.net/upload/razni/Acu
моля четет, образовайте се и тогава говорете. С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.
Писна ми от многознайковци дето не са прочели два реда и не са направили нищо, но много разбират, много пъти просто казвах как тябва да е, но явно не ви увират главите.
Документите не съмги писал аз, а мисля че специалистите на Panasonic, или този който е написал наръчника за захранване на сателити е знаел малко повече от вас, а ???? Вие как мислите. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:41 Заглавие: |
|
|
| burzaka написа: | | Може да греша,но и аз мисля ,че при зареждане на акумулатор напрежението плавно расте, а тока обратно в началото е по-голям и постепенно пада. |
Закачвай си акумулатора 44 А/h, и не се притеснявай. Както каза Stoy40 , само времето за зареждане малко ще се увеличи. Има и нещо друго, акумулатора 44 А/h има по-малко вътрешно съпротивление, което ще увеличи малко и зарядния ток _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:56 Заглавие: |
|
|
| ToНи написа: | Господа, вземете прочетете вместо да си измисляте глупости моля, дал съм линк, ето го отново за мъреливите
http://www.eldevice.net/upload/razni/Acu
моля четет, образовайте се и тогава говорете. С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.
Писна ми от многознайковци дето не са прочели два реда и не са направили нищо, но много разбират, много пъти просто казвах как тябва да е, но явно не ви увират главите.
Документите не съмги писал аз, а мисля че специалистите на Panasonic, или този който е написал наръчника за захранване на сателити е знаел малко повече от вас, а ???? Вие как мислите. |
ToНи, не бих искал с това мнение да оспорвам твоята компетентност. Само ще дам за пример да речем простите акумулатори за GSM-апаратите, специалистите(проектанти) са ги направили да се зареждат, за около 1-2часа, със стандартното им зарядно. А колко е "живота" на такива елементи(циклите на зареждане и разреждане). Броят се на пръсти дето се вика.
Разбира се, кой ще ти чака да се зарежда един GSM-апарат за 10-12 часа, нали.....
Така, че някои твърдения не ги приемай за абсолютно "миродавни". _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:08 Заглавие: |
|
|
А ти Влади не го приемай като обида, но не си нясно никак с акумулаторите, съществуват 10-на най малко различни типа, и всеки си има особенности при заряд и разряд. Аз затова съм сложил и онова за различните типове но .. народа като не иска да чете никой не може да му помогне.
За свдение, най-обикновенните GSM батерии са NiCd, отдавна не с еизпозлват заради ефекта на памет при непълен разряд. След това са NiMH, те са много по добри, нямат този ефект и позволяват значително по бърз заряд. След това са LiOn докато при MH ефекта на памен почти отсъства и може да с епренебрегне при LiOn изобщо го няма, освен това позволяват още по високи зарядни токове, буквалн се зареждат за минути. LiPolimer, със всички предимства на LiOn технологията е друга, което дава по малк оотноситлено тегло, освен това не са много вързани към правилни форми.
Обикновенно споменатите по горе 4 типа ббатерии се зареждат с постоянен ток, но реално това вече зависи от зарядното, там има няколк метода за определяне момента на заряд ..... за домашно да си прочетете линка, да си намерите още инфо и да разберете как се определя момента когато са заредени спменатитте батерии.
p.s. каквото пиша не е току така, изгубил съм много време в проучване, четене и тестове, не ми казвайте че знаете повее от хората които произвеждат акумулаторите. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:12 Заглавие: |
|
|
Относно въпроса с UPS-а ....вземи напиши едно писмо до APC ако някой изобщо реши че си струва да оговаря на подобен въпрос може и да даде компетентен отговор .. не за д аси продаде по големия UPS ..... те APC имат такива които са направени за външни батерии , не случайно са в по високия клас .. но както и да е |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:30 Заглавие: |
|
|
| ToНи написа: | С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.
|
Без да влизам в спор , само ми е интересно с какъв ток се зарежда акумулатора на автомобила който е оловен , тока му е постоянен и единствено зависи от степента на разряда на акумулатора  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:49 Заглавие: |
|
|
Интерсно как хем е постоянен хем зависи от степента на разряд, естествено че не се зарежда с постоянен ток. Реле регулатора дава фиксирано напрежение 14.6 ако не ме лъже паметта, и именно това нарежение зарежда акумулатора. То винаги си е толкова, не мърда ни нагоре ни надлу, не помня да има и генератор на ток, няма нищо, това отива директно в акумулатора.
Тока с който се зарежда зависи изцяло от степента му на разряд както писа ти.
За хората които не наят акумулаторите не са като туба с вода, по скоро са като кофа оставена на открито, с времето част от ечноста с еизпарява, същото став аи с акумулатора, капацитета му намалява поради саморазряд, за да го запазисш зареден се изпозлва ток на подзаряд, който естествено не е фиксирана а е променлив, фиксирано е напрежението му. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|