Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Външен акумулатор към Smart UPS APC420
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 14:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Тони,незнам как си ги предстваяш тия работи,но всяка зареждачка,дори и селеновата е генератор на ток,което ще рече че дава постоянене ток обикновено зарядния и той не се променя по време на заряда-изменя се напрежението върху акумолатора.Така че с тия термини"начални" и "крайни" зарядни токове само обикаляш темите и предричаш гибелта на акумолатори.Според теб няма ли процесор в зареждачката не става работата,ами преди да се появят процесорите хората как са си зареждали акумолаторите???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
burzaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел баня

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 15:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да греша,но и аз мисля ,че при зареждане на акумулатор напрежението плавно расте, а тока обратно в началото е по-голям и постепенно пада.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Тока е постоянен нито е по голям нито по малък докато завърши процесаТова е целта на всяка зареждачка....Ако не се изключи става презареждане и повреда.Напрежението расте.
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Господа, вземете прочетете вместо да си измисляте глупости моля, дал съм линк, ето го отново за мъреливите
http://www.eldevice.net/upload/razni/Acu
моля четет, образовайте се и тогава говорете. С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.
Писна ми от многознайковци дето не са прочели два реда и не са направили нищо, но много разбират, много пъти просто казвах как тябва да е, но явно не ви увират главите.
Документите не съмги писал аз, а мисля че специалистите на Panasonic, или този който е написал наръчника за захранване на сателити е знаел малко повече от вас, а ???? Вие как мислите.
Върнете се в началото
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

burzaka написа:
Може да греша,но и аз мисля ,че при зареждане на акумулатор напрежението плавно расте, а тока обратно в началото е по-голям и постепенно пада.

Закачвай си акумулатора 44 А/h, и не се притеснявай. Както каза Stoy40 , само времето за зареждане малко ще се увеличи. Има и нещо друго, акумулатора 44 А/h има по-малко вътрешно съпротивление, което ще увеличи малко и зарядния ток
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

ToНи написа:
Господа, вземете прочетете вместо да си измисляте глупости моля, дал съм линк, ето го отново за мъреливите
http://www.eldevice.net/upload/razni/Acu
моля четет, образовайте се и тогава говорете. С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.
Писна ми от многознайковци дето не са прочели два реда и не са направили нищо, но много разбират, много пъти просто казвах как тябва да е, но явно не ви увират главите.
Документите не съмги писал аз, а мисля че специалистите на Panasonic, или този който е написал наръчника за захранване на сателити е знаел малко повече от вас, а ???? Вие как мислите.

ToНи, не бих искал с това мнение да оспорвам твоята компетентност. Само ще дам за пример да речем простите акумулатори за GSM-апаратите, специалистите(проектанти) са ги направили да се зареждат, за около 1-2часа, със стандартното им зарядно. А колко е "живота" на такива елементи(циклите на зареждане и разреждане). Броят се на пръсти дето се вика.
Разбира се, кой ще ти чака да се зарежда един GSM-апарат за 10-12 часа, нали.....
Така, че някои твърдения не ги приемай за абсолютно "миродавни".
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:08    Заглавие: Отговорете с цитат

А ти Влади не го приемай като обида, но не си нясно никак с акумулаторите, съществуват 10-на най малко различни типа, и всеки си има особенности при заряд и разряд. Аз затова съм сложил и онова за различните типове но .. народа като не иска да чете никой не може да му помогне.
За свдение, най-обикновенните GSM батерии са NiCd, отдавна не с еизпозлват заради ефекта на памет при непълен разряд. След това са NiMH, те са много по добри, нямат този ефект и позволяват значително по бърз заряд. След това са LiOn докато при MH ефекта на памен почти отсъства и може да с епренебрегне при LiOn изобщо го няма, освен това позволяват още по високи зарядни токове, буквалн се зареждат за минути. LiPolimer, със всички предимства на LiOn технологията е друга, което дава по малк оотноситлено тегло, освен това не са много вързани към правилни форми.
Обикновенно споменатите по горе 4 типа ббатерии се зареждат с постоянен ток, но реално това вече зависи от зарядното, там има няколк метода за определяне момента на заряд ..... за домашно да си прочетете линка, да си намерите още инфо и да разберете как се определя момента когато са заредени спменатитте батерии.
p.s. каквото пиша не е току така, изгубил съм много време в проучване, четене и тестове, не ми казвайте че знаете повее от хората които произвеждат акумулаторите.
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно въпроса с UPS-а ....вземи напиши едно писмо до APC ако някой изобщо реши че си струва да оговаря на подобен въпрос може и да даде компетентен отговор .. не за д аси продаде по големия UPS ..... те APC имат такива които са направени за външни батерии Smile, не случайно са в по високия клас .. но както и да е
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ToНи написа:
С постоянен ток се зарежд NiCd батерия, не оловен акумулатор.

Без да влизам в спор , само ми е интересно с какъв ток се зарежда акумулатора на автомобила който е оловен Smile , тока му е постоянен и единствено зависи от степента на разряда на акумулатора Smile
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Интерсно как хем е постоянен хем зависи от степента на разряд, естествено че не се зарежда с постоянен ток. Реле регулатора дава фиксирано напрежение 14.6 ако не ме лъже паметта, и именно това нарежение зарежда акумулатора. То винаги си е толкова, не мърда ни нагоре ни надлу, не помня да има и генератор на ток, няма нищо, това отива директно в акумулатора.
Тока с който се зарежда зависи изцяло от степента му на разряд както писа ти.
За хората които не наят акумулаторите не са като туба с вода, по скоро са като кофа оставена на открито, с времето част от ечноста с еизпарява, същото став аи с акумулатора, капацитета му намалява поради саморазряд, за да го запазисш зареден се изпозлва ток на подзаряд, който естествено не е фиксирана а е променлив, фиксирано е напрежението му.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети