| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 11:17 Заглавие: USB-аудио/видео кепчър |
|
|
Знам,че съществуват такива готови устройства,но искам да попитам възможно ли е да се конструира такова с части които са достъпни по магазините и някой има ли такава схема.Целта ми е да свалям от видео-камерата ми на лап-топа (камерата ми не е дигитална и няма изход за 1394) , но имам 1394 порт на компютъра и USB-та,също имам и Ulead video (софтуеър) за целта.... _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 11:53 Заглавие: |
|
|
Може и със видео карта, притежаваща видео вход(VIDEO IN).. да "кепчерираш"! А иначе е невъзможно да си "сътвориш" такова устройство сам и с подръчни средства в домашни условия!
Дето се казваше в поговорката " С пръдня-боя не става" и със "трици маймунки се не хващат"!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |

|
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 15:57 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, че нося лоши новини ама тая работа няма да стане толкова лесно. Обърна ли внимание, че тази USB джаджа вади само 320x240@30 fps? Определено не е нещо кой знае какво...
Пък и щом си инвестирал вече в лаптоп с IEEE-1394 (и аз ) ми се струва, че няма смисъл да купуваш още хардуер да връзваш старата камера с него. А и какво качество ще изкараш от нея? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
Вгледай се в параметрите на тези устройства. На практика за същите пари ще си купиш Уеб камера, каято ще ти дава същото качество с лаптопа. За аналоговата забрави. Забрави и за USB, ако искаш 768х576?@25fps. Само IEEE 1394.
Затова изхода е цифрова камера.
Иначе има кепчъри за аналогови камери за PC, но не винаги дават дабро качество (особено по-евтините ммадели). Често явление е дропването на кадри при по-лош запис.
Забрави и за собствена направа на кепчър. Не, че е невъзможно, но просто не си струва времето и парите - ще бъдат в пъти повече от цената на цифрова камера. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 10:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря,че се отзовахте! Мислех да си купувам такъв адаптер,но реших да се откажа както ме посъветвахте,но все пак е добре да можеш да смъкваш на компютъра макар и с по-лошо качество,а ако се качи на диск и се пусне на DVD плейър и гледаш на телевизора няма да е чак толкова зле  _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 13:39 Заглавие: |
|
|
Ти май не ме разбра.
Става въпрос за това, че USB порта не осигурява необходимата скорост на обмен за да прехвърли видео с голяма разделителна способност. Затова играчките, които си видял в Нета ограничават тази скорост чрез намаляване на броя на пикселите в кадъра. Затова цифровите камери използват IEEE1394/i-Link/Fire Wire.
Освен това не е сигурно дали изобщо ще успееш да прехвърлиш някои по-стари записи. Имах проблеми преди време с аналогова камера и кепчър карта от среден клас. По-старите записи изобщо не можах да ги прехвърля. Когато минах на цифрава камера и IEEE 1394 проблемите изчезнаха. На практика една добра кепчър карта струва колкото цифрова камера. Съжалявам, но времето на аналоговите камери отмина.
Що се касае до софта - Ulead не ми харесва особено. Имам някаква тяхна версия, която дойде с IEEE картата ми, виждал съм такъв софт и в комплекта на цифрова камера Samsung, но аз използвам Pinnacle Studio 7.
А да записваш видео с ниска разделителна способност на DVD е все едно с топ да трепеш врабче. Отделен въпрос е какво качество ще получиш на телевизора. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
Гост, за скоростта на трансфер се лъжеш. При USB 2.0 тя е 480 MBps, а при IEEE1394a 400 MBps. Но е вярно, че всички цифрови камери са с IEEE1394a. Просто е прието като стандарт за цифровото видео.
Така че тези малки USB играчки работят на такава ниска резолюция защото не им достига изчислителна мощ, а не защото не им достига честотна лента. Както казваш ти за нещо наистина качествено ще отидат повече пари отколкото за цифровата камера. Масово производство  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
Да,съгласен съм и благодаря за инфото.... Да не забравяме,че и CPU-то е от голямо значение  _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
|