Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

USB-аудио/видео кепчър

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Окт 30, 2005 11:17    Заглавие: USB-аудио/видео кепчър Отговорете с цитат

Знам,че съществуват такива готови устройства,но искам да попитам възможно ли е да се конструира такова с части които са достъпни по магазините и някой има ли такава схема.Целта ми е да свалям от видео-камерата ми на лап-топа (камерата ми не е дигитална и няма изход за 1394) , но имам 1394 порт на компютъра и USB-та,също имам и Ulead video (софтуеър) за целта....
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Нед Окт 30, 2005 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и със видео карта, притежаваща видео вход(VIDEO IN).. да "кепчерираш"! А иначе е невъзможно да си "сътвориш" такова устройство сам и с подръчни средства в домашни условия!
Дето се казваше в поговорката " С пръдня-боя не става" и със "трици маймунки се не хващат"! Laughing Laughing
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 30, 2005 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,знам че не лесно,просто нямам видео вход на видеокартата.Ето какво представляват:
http://www.usbvideoadapter.com/Video_Audio_Adapter/audio_index.htm
http://www.globalsources.com/gsol/I/Video-capture-card-manufacturers/p/2000000003844/3000000149681/8820749987.htm
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Окт 30, 2005 15:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам, че нося лоши новини ама тая работа няма да стане толкова лесно. Обърна ли внимание, че тази USB джаджа вади само 320x240@30 fps? Определено не е нещо кой знае какво...

Пък и щом си инвестирал вече в лаптоп с IEEE-1394 (и аз Smile) ми се струва, че няма смисъл да купуваш още хардуер да връзваш старата камера с него. А и какво качество ще изкараш от нея?

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 30, 2005 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Вгледай се в параметрите на тези устройства. На практика за същите пари ще си купиш Уеб камера, каято ще ти дава същото качество с лаптопа. За аналоговата забрави. Забрави и за USB, ако искаш 768х576?@25fps. Само IEEE 1394.
Затова изхода е цифрова камера.
Иначе има кепчъри за аналогови камери за PC, но не винаги дават дабро качество (особено по-евтините ммадели). Често явление е дропването на кадри при по-лош запис.
Забрави и за собствена направа на кепчър. Не, че е невъзможно, но просто не си струва времето и парите - ще бъдат в пъти повече от цената на цифрова камера.
Върнете се в началото
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря,че се отзовахте! Мислех да си купувам такъв адаптер,но реших да се откажа както ме посъветвахте,но все пак е добре да можеш да смъкваш на компютъра макар и с по-лошо качество,а ако се качи на диск и се пусне на DVD плейър и гледаш на телевизора няма да е чак толкова зле Smile
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти май не ме разбра.
Става въпрос за това, че USB порта не осигурява необходимата скорост на обмен за да прехвърли видео с голяма разделителна способност. Затова играчките, които си видял в Нета ограничават тази скорост чрез намаляване на броя на пикселите в кадъра. Затова цифровите камери използват IEEE1394/i-Link/Fire Wire.
Освен това не е сигурно дали изобщо ще успееш да прехвърлиш някои по-стари записи. Имах проблеми преди време с аналогова камера и кепчър карта от среден клас. По-старите записи изобщо не можах да ги прехвърля. Когато минах на цифрава камера и IEEE 1394 проблемите изчезнаха. На практика една добра кепчър карта струва колкото цифрова камера. Съжалявам, но времето на аналоговите камери отмина.
Що се касае до софта - Ulead не ми харесва особено. Имам някаква тяхна версия, която дойде с IEEE картата ми, виждал съм такъв софт и в комплекта на цифрова камера Samsung, но аз използвам Pinnacle Studio 7.
А да записваш видео с ниска разделителна способност на DVD е все едно с топ да трепеш врабче. Отделен въпрос е какво качество ще получиш на телевизора.
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост, за скоростта на трансфер се лъжеш. При USB 2.0 тя е 480 MBps, а при IEEE1394a 400 MBps. Но е вярно, че всички цифрови камери са с IEEE1394a. Просто е прието като стандарт за цифровото видео.

Така че тези малки USB играчки работят на такава ниска резолюция защото не им достига изчислителна мощ, а не защото не им достига честотна лента. Както казваш ти за нещо наистина качествено ще отидат повече пари отколкото за цифровата камера. Масово производство Smile

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 01, 2005 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,съгласен съм и благодаря за инфото.... Да не забравяме,че и CPU-то е от голямо значение Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети