| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:18 Заглавие: Проблем а HP LaserJet 1100A |
|
|
Проблема е следния поема по няколко листа едновременно. Трябва винаги да се пуска по един лист, а това е много досадно. Къде точко във валчетата е проблема и може ли да ми каже някой как да го оправя или ако трябва да сменя някой чарк от къде мога да го купя. Посъветвайте ме къде мога да отида да си купя часта евентуално. Надявам се че някой ще сподели ако има опит случая е спешен. Имах подобен проблем със Епсон но като му изчистих валчето се оправи, но тук с почистване не става.
10х предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
автомобилен спрей за възстановяване на гума?
напръскваш един лист и го минаваш през принтера. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:25 Заглавие: |
|
|
| Къде може да се купи такъв спрей ,нещо марка и цена евентуално знаеш ли ? Благодаря! |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| благодаря за съвета ще пробвам но от къде мога да взема такъв спрей. И няма ли вероятност да прецакам тонета по този начин.?! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:39 Заглавие: |
|
|
Не съм го правил лично, но един колега, който се занимава с ремонт на принтери го демонстрира пред очите ми и едно HP тръгна без грешка.
Напоследък не съм го виждал/чувал колегата, но предполагам, че спреят се купува от магазин за авточасти?
Също така ми каза че не стане ли със спрей - гумичките са за смяна.
А, току-що ме подсещат, че и със спирт можело да се изчистят.
За тонера опасност нямало. |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 6:59 Заглавие: |
|
|
виж тук http://monitor.net.ru/forum/viewforum.php?f=5 за повече инфо, там беше описан този проблем и как се оправя, потърси чрез търсачката _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
Като отвориш принтера и махнеш касетата, ще видиш това:
Свали го, после свали и гумата (внимавай да не я скъсаш), като предварително я маркираш в какво положение е била поставена. Почисти я и после я сложи обратно, но не в същата позиция, а изместена на поне 90* ...
Тая ролка не е кръгла, а е нещо като елипса ... и тази част, която е изпъкнала - там е най износена/вкоравена/излъскана ... Затова е добре да пронениш позицията ...
Зад мястото, където е бил показания на снимката детайл ще видиш една залепена тънка гума с размери 40х10 и дебелина около 1 мм (размерите ги пиша по памет, приблизителни са).
Тази гума старее, става твърда и тя е основната причина принтера да захапва по повече от един лист.
Като сложиш пачка листа в принтера, те се опират в нея ... и когато предната ролка се завърти за да поеме лист, тази гума спира останалите листа ...
Най-добре е да смениш тая гума ...
Ако искаш, може да опиташ и да я обработиш със спрея, дето ти го писаха в предния пост. Аз поне предпочитам да я сменя.
Домашния ми принтер е такъв и след смяната, вече работи над 2 години ... без да е правил повече проблеми със поемането на листата ...
Правил съм го и на други принтери и след тази операция, няма повече подобни оплаквания ...
ПП/ Във файлообменника има сервизно описание на HP1100A ... но ако караш по процедурата, която е описана там, ще трябва да разглобиш половината принтер ...
А може и много по-лесно и бързо ... Като го видиш - ще се ориентираш ...
А ако намериш сервизен комплект за смяна на тия износващи се елементи - най-добре ... но нямам идея дали ги има и колко струват ...
| alfa написа: | автомобилен спрей за възстановяване на гума?
напръскваш един лист и го минаваш през принтера.
......
За тонера опасност нямало. |
Няма опасност, но ако преди това си махнал касетата.
Иначе барабана на кастата и той ще се "обработи" ... и цялата касета ще е готова за боклука ... |
|
|
 |
DoGa Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:03 Заглавие: |
|
|
Може да се получи и със спрея за гуми, но има и такъв специално за такива ролки. Цената му е около 8лева без ДДС. Модела му е PCL100. Продава се в книжарници Престиж. По моя каталог от 2003 г. е с каталожен номер 205605.
Върши перфектна работа. Знам че понякога се намира и в Метро.
Успех.
P.S. Този проблем е отдавна известен за принтерите HP1100. За решаването му фирмата HP пусна специален кит безплатно, но вече не може да се поръча. |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
| Тези всичките процедури ги направих и има много малък ефект сега поен=ма по един лист но след 2-3 започва пак да поема по няколко. Значи ще трябва смяна на тези гумички. Някои знае ли от къде могат да се купят? Да ме насочите към някой магазин или сервиз. |
|
|
 |
DoGa Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 9:29 Заглавие: |
|
|
| JoDo написа: | | Тези всичките процедури ги направих и има много малък ефект сега поен=ма по един лист но след 2-3 започва пак да поема по няколко. Значи ще трябва смяна на тези гумички. Някои знае ли от къде могат да се купят? Да ме насочите към някой магазин или сервиз. |
Както споменах по горе проблема не е само в тази гумичка! За решаване на проблема се използва и един T tools, който се разпространяваше безплатно от НР. Имаше някъде в нета цяла статия за това, но не мога да я открия. Може би са я премахнали, тъй като официалната поддръжка на този принтер мисля че е спряна от HP.
Иначе оторизирани сервизи много - http://h40071.www4.hp.com/support/support_companies.html |
|
|
 |
|