Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем а HP LaserJet 1100A
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:18    Заглавие: Проблем а HP LaserJet 1100A Отговорете с цитат

Проблема е следния поема по няколко листа едновременно. Трябва винаги да се пуска по един лист, а това е много досадно. Къде точко във валчетата е проблема и може ли да ми каже някой как да го оправя или ако трябва да сменя някой чарк от къде мога да го купя. Посъветвайте ме къде мога да отида да си купя часта евентуално. Надявам се че някой ще сподели ако има опит случая е спешен. Имах подобен проблем със Епсон но като му изчистих валчето се оправи, но тук с почистване не става.
10х предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alfa
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

автомобилен спрей за възстановяване на гума?
напръскваш един лист и го минаваш през принтера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде може да се купи такъв спрей ,нещо марка и цена евентуално знаеш ли ? Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за съвета ще пробвам но от къде мога да взема такъв спрей. И няма ли вероятност да прецакам тонета по този начин.?!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм го правил лично, но един колега, който се занимава с ремонт на принтери го демонстрира пред очите ми и едно HP тръгна без грешка.
Напоследък не съм го виждал/чувал колегата, но предполагам, че спреят се купува от магазин за авточасти?
Също така ми каза че не стане ли със спрей - гумичките са за смяна.
А, току-що ме подсещат, че и със спирт можело да се изчистят.
За тонера опасност нямало.
Върнете се в началото
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 6:59    Заглавие: Отговорете с цитат

виж тук http://monitor.net.ru/forum/viewforum.php?f=5 за повече инфо, там беше описан този проблем и как се оправя, потърси чрез търсачката
YoggA
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: IMS

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Като отвориш принтера и махнеш касетата, ще видиш това:

Свали го, после свали и гумата (внимавай да не я скъсаш), като предварително я маркираш в какво положение е била поставена. Почисти я и после я сложи обратно, но не в същата позиция, а изместена на поне 90* ...
Тая ролка не е кръгла, а е нещо като елипса ... и тази част, която е изпъкнала - там е най износена/вкоравена/излъскана ... Затова е добре да пронениш позицията ...

Зад мястото, където е бил показания на снимката детайл ще видиш една залепена тънка гума с размери 40х10 и дебелина около 1 мм (размерите ги пиша по памет, приблизителни са).
Тази гума старее, става твърда и тя е основната причина принтера да захапва по повече от един лист.
Като сложиш пачка листа в принтера, те се опират в нея ... и когато предната ролка се завърти за да поеме лист, тази гума спира останалите листа ...
Най-добре е да смениш тая гума ...
Ако искаш, може да опиташ и да я обработиш със спрея, дето ти го писаха в предния пост. Аз поне предпочитам да я сменя.

Домашния ми принтер е такъв и след смяната, вече работи над 2 години ... без да е правил повече проблеми със поемането на листата ...
Правил съм го и на други принтери и след тази операция, няма повече подобни оплаквания ...

ПП/ Във файлообменника има сервизно описание на HP1100A ... но ако караш по процедурата, която е описана там, ще трябва да разглобиш половината принтер ...
А може и много по-лесно и бързо ... Като го видиш - ще се ориентираш ...
А ако намериш сервизен комплект за смяна на тия износващи се елементи - най-добре ... но нямам идея дали ги има и колко струват ...

alfa написа:
автомобилен спрей за възстановяване на гума?
напръскваш един лист и го минаваш през принтера.
......
За тонера опасност нямало.

Няма опасност, но ако преди това си махнал касетата. Embarassed Embarassed Embarassed
Иначе барабана на кастата и той ще се "обработи" ... и цялата касета ще е готова за боклука ...
Върнете се в началото
DoGa
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да се получи и със спрея за гуми, но има и такъв специално за такива ролки. Цената му е около 8лева без ДДС. Модела му е PCL100. Продава се в книжарници Престиж. По моя каталог от 2003 г. е с каталожен номер 205605.

Върши перфектна работа. Знам че понякога се намира и в Метро.

Успех.

P.S. Този проблем е отдавна известен за принтерите HP1100. За решаването му фирмата HP пусна специален кит безплатно, но вече не може да се поръча.
Върнете се в началото
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези всичките процедури ги направих и има много малък ефект сега поен=ма по един лист но след 2-3 започва пак да поема по няколко. Значи ще трябва смяна на тези гумички. Някои знае ли от къде могат да се купят? Да ме насочите към някой магазин или сервиз.
Върнете се в началото
DoGa
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 9:29    Заглавие: Отговорете с цитат

JoDo написа:
Тези всичките процедури ги направих и има много малък ефект сега поен=ма по един лист но след 2-3 започва пак да поема по няколко. Значи ще трябва смяна на тези гумички. Някои знае ли от къде могат да се купят? Да ме насочите към някой магазин или сервиз.

Както споменах по горе проблема не е само в тази гумичка! За решаване на проблема се използва и един T tools, който се разпространяваше безплатно от НР. Имаше някъде в нета цяла статия за това, но не мога да я открия. Може би са я премахнали, тъй като официалната поддръжка на този принтер мисля че е спряна от HP.

Иначе оторизирани сервизи много - http://h40071.www4.hp.com/support/support_companies.html
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети