|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 2:41 Заглавие: Камера или фотоапарат? |
|
|
На дали ще има опертори и фотографи във форум,но все пак ще хпоискавм съвет,защото знам че вече има доста хора които саиспатили от това което к.ще попитам.
Значи наште ми предлагат две оферти.
1-та или камера до 1000лв.
2-та или фотоапарат до 400лв.
Искам да ми кажете кои са най хубави до тия цени и да ми презложите някакви модели.
Понеже не съм специалист.
Ясно ми че камерата неможе да искара същата снимка като фотото,но фотот неможе да прави същия запис като камерата,аз лично мисля че ще е фотоапарат,но вие решете предполагам ще миа такива които разбират
Мерси предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 8:07 Заглавие: |
|
|
Аз лично имам едно супер компактно 7мп фотоапаратче Сони и съм много доволен, но определено няма да се вместиш в 400 лв. За тези пари най-много някое от апаратчетата на HP, но не очаквай чудеса. Особено ако включваш в цената и карта памет.
Цифрова камера има един колега и много сме снимали с нея. Ама да ти кажа честно много малко от записите съм гледал. Просто нямам нерви за тая работа.
Пък и мен лично ми се струва, че колкото и трудно да се прави една хубава снимка, то един хубав филм изисква доста повече усилие. Ако не ти се занимава да режеш, лепиш и нагласяш си остава точно любителско видео. По-трудоемко е просто, имаш касетки да сваляш, видео да компресираш и не знам си още какво.
В крайна сметка бих те посъветвал да подбереш средствата според нуждите. Аз лично не ценя толкова видеото... минаха доста години, а още не съм гледал филма от бала си, хехе. Но пък снимчиците които си щракам мога да си ги гледам с часове.
Айде избирай сега какво искаш, а пък после към какви модели си се ориентирал. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:02 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | Аз лично имам едно супер компактно 7мп фотоапаратче Сони и съм много доволен, но определено няма да се вместиш в 400 лв. За тези пари най-много някое от апаратчетата на HP, но не очаквай чудеса. Особено ако включваш в цената и карта памет.
Цифрова камера има един колега и много сме снимали с нея. Ама да ти кажа честно много малко от записите съм гледал. Просто нямам нерви за тая работа.
Пък и мен лично ми се струва, че колкото и трудно да се прави една хубава снимка, то един хубав филм изисква доста повече усилие. Ако не ти се занимава да режеш, лепиш и нагласяш си остава точно любителско видео. По-трудоемко е просто, имаш касетки да сваляш, видео да компресираш и не знам си още какво.
В крайна сметка бих те посъветвал да подбереш средствата според нуждите. Аз лично не ценя толкова видеото... минаха доста години, а още не съм гледал филма от бала си, хехе. Но пък снимчиците които си щракам мога да си ги гледам с часове.
Айде избирай сега какво искаш, а пък после към какви модели си се ориентирал. |
Как разбра,че за 400лв,нама да може да си направи чудеса,я провери цените и то на HP,аз сам с HP,не мога сега да видия моделчето,така 4е и аз за са6тата сума сам го взел.
Аре успех  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:50 Заглавие: |
|
|
По-точно за HP: проблеми с цветния шум, оптични изкривявания, скорост. Все не са болки за умиране, но аз лично отидох на Сони, защото не мисля 2 пъти да си купувам едно и също
На всеки който ще си купува фотоапарат препоръчвам да погледне внимателно в http://www.dpreview.com
Мойто гардже най-хубаво
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 15:46 Заглавие: |
|
|
| Препоръчвам MINOLTA dimage Z1- Z6 . Като съотношение качество - цена за мен това е най-доброто. А и всичките им модели са с много добър оптичен zoom ( 10 х ) , бърз автофокус , възможност за ръчни настройки и т.н. ( Говорим за до 400 лв ) |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 1:36 Заглавие: |
|
|
Много се чудих и накрая реших да е фотоапарат поне да имам снимки като хората а не с камерата да си бия главата,кое къде да я пазя,чи касети чи тия там вътре ролки кат разместя еее скапана работа.
Оставам твърдо фотапарат,таман ша замагт да измислят по-хубави камери по нататък.
Така цял ден се ровех из дебрите на нета,и спрях ето на тия модели по долу:
KODAK CX7525
SONY DSC-W5 цена-399.00 лв.
KODAK EasyShare CX7525 цена-335.90лв
HP Photosmart M517
Pentax Optio 60
Всеки от моделите си има свое предимстово и недостатък,но ще оставя тая част на вас,защото аз не разбирам много то тия работи,
но имам мерак да се науча.
Искам да ми кажете кой от тия модели е най-хубав,който кажете него зимам,а и здрав,щото смятам да го ползвам и при екстремни условия,де вибрации де сътресения,студ горещина и т.н.То нече те ще ги покриват тия изисквания ама  |
|
|
 |

|
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
| И защо точно HP при положение че другите три модела имат повече функции:?: |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
milev, колкото хора - толкова мнения и няма как да не е така (иначе нямаше да има толкова различни марки).
Местя темата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2005 0:35 Заглавие: |
|
|
На кое казваш повече функции. Най-добре прочети ревютата и сам избери какво ти трябва. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|