Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Камера или фотоапарат?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 2:41    Заглавие: Камера или фотоапарат? Отговорете с цитат

На дали ще има опертори и фотографи във форум,но все пак ще хпоискавм съвет,защото знам че вече има доста хора които саиспатили от това което к.ще попитам.
Значи наште ми предлагат две оферти.
1-та или камера до 1000лв.
2-та или фотоапарат до 400лв.
Искам да ми кажете кои са най хубави до тия цени и да ми презложите някакви модели.
Понеже не съм специалист.
Ясно ми че камерата неможе да искара същата снимка като фотото,но фотот неможе да прави същия запис като камерата,аз лично мисля че ще е фотоапарат,но вие решете предполагам ще миа такива които разбират

Мерси предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 8:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично имам едно супер компактно 7мп фотоапаратче Сони и съм много доволен, но определено няма да се вместиш в 400 лв. За тези пари най-много някое от апаратчетата на HP, но не очаквай чудеса. Особено ако включваш в цената и карта памет.

Цифрова камера има един колега и много сме снимали с нея. Ама да ти кажа честно много малко от записите съм гледал. Просто нямам нерви за тая работа.

Пък и мен лично ми се струва, че колкото и трудно да се прави една хубава снимка, то един хубав филм изисква доста повече усилие. Ако не ти се занимава да режеш, лепиш и нагласяш си остава точно любителско видео. По-трудоемко е просто, имаш касетки да сваляш, видео да компресираш и не знам си още какво.

В крайна сметка бих те посъветвал да подбереш средствата според нуждите. Аз лично не ценя толкова видеото... минаха доста години, а още не съм гледал филма от бала си, хехе. Но пък снимчиците които си щракам мога да си ги гледам с часове.

Айде избирай сега какво искаш, а пък после към какви модели си се ориентирал.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Аз лично имам едно супер компактно 7мп фотоапаратче Сони и съм много доволен, но определено няма да се вместиш в 400 лв. За тези пари най-много някое от апаратчетата на HP, но не очаквай чудеса. Особено ако включваш в цената и карта памет.

Цифрова камера има един колега и много сме снимали с нея. Ама да ти кажа честно много малко от записите съм гледал. Просто нямам нерви за тая работа.

Пък и мен лично ми се струва, че колкото и трудно да се прави една хубава снимка, то един хубав филм изисква доста повече усилие. Ако не ти се занимава да режеш, лепиш и нагласяш си остава точно любителско видео. По-трудоемко е просто, имаш касетки да сваляш, видео да компресираш и не знам си още какво.

В крайна сметка бих те посъветвал да подбереш средствата според нуждите. Аз лично не ценя толкова видеото... минаха доста години, а още не съм гледал филма от бала си, хехе. Но пък снимчиците които си щракам мога да си ги гледам с часове.

Айде избирай сега какво искаш, а пък после към какви модели си се ориентирал.

Как разбра,че за 400лв,нама да може да си направи чудеса,я провери цените и то на HP,аз сам с HP,не мога сега да видия моделчето,така 4е и аз за са6тата сума сам го взел.
Аре успех Wink
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

По-точно за HP: проблеми с цветния шум, оптични изкривявания, скорост. Все не са болки за умиране, но аз лично отидох на Сони, защото не мисля 2 пъти да си купувам едно и също Smile
На всеки който ще си купува фотоапарат препоръчвам да погледне внимателно в http://www.dpreview.com

Мойто гардже най-хубаво Laughing

Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 15:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Препоръчвам MINOLTA dimage Z1- Z6 . Като съотношение качество - цена за мен това е най-доброто. А и всичките им модели са с много добър оптичен zoom ( 10 х ) , бърз автофокус , възможност за ръчни настройки и т.н. ( Говорим за до 400 лв )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 1:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се чудих и накрая реших да е фотоапарат поне да имам снимки като хората а не с камерата да си бия главата,кое къде да я пазя,чи касети чи тия там вътре ролки кат разместя еее скапана работа.
Оставам твърдо фотапарат,таман ша замагт да измислят по-хубави камери по нататък.
Така цял ден се ровех из дебрите на нета,и спрях ето на тия модели по долу:
KODAK CX7525
SONY DSC-W5 цена-399.00 лв.
KODAK EasyShare CX7525 цена-335.90лв
HP Photosmart M517
Pentax Optio 60

Всеки от моделите си има свое предимстово и недостатък,но ще оставя тая част на вас,защото аз не разбирам много то тия работи,
но имам мерак да се науча.
Искам да ми кажете кой от тия модели е най-хубав,който кажете него зимам,а и здрав,щото смятам да го ползвам и при екстремни условия,де вибрации де сътресения,студ горещина и т.н.То нече те ще ги покриват тия изисквания ама Wink
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Така погледнато:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=hp_m517%2Chp_r507%2Ckodak_cx7530%2Cpentax_optio60%2Csony_dscw5&camuser=kodak_cx7530&show=all

HP е най-добро ама нещо ми се струва, че по-добре HP R507 или нещо от рода с акумулаторна батерия. Малко багер като че ли с AA?

Върнете се в началото
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

И защо точно HP при положение че другите три модела имат повече функции:?:
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

milev, колкото хора - толкова мнения и няма как да не е така (иначе нямаше да има толкова различни марки).

Местя темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 16, 2005 0:35    Заглавие: Отговорете с цитат

На кое казваш повече функции. Най-добре прочети ревютата и сам избери какво ти трябва.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети