|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Foster Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 13:48 Заглавие: Bad Flash LG DVX 9900 прецаках го.... |
|
|
Искам да задам няколко въпроса относно тазсутрешното ми изпълнение, денс реших да си ъпдейтна DVD-то с нов firmware, изтеглох го от тук http://dvx9900.altervista.org/index_en.htm (теглил съм и съм ъпдеитвал с мо малки версии от този сайт на firmware-и работят работи и този, пнеже го инсталирах на друг player DVX 9700) засписах го на диск и ъпдеитнах мойто DVD (DVX 9700) мина успешно, после пуснах диска на второто което не е мое (DVX 9900) , и тук стана фала, май го спрях като го изключих от контакта по рано отколкото тряабваше, резултата, DVD-то се включва пише Hellow на дисплея но до там не се изключва нито се отваря трея от копчето, та така намерих някакви материлали по въпроса http://mtz.softpedia.com/index.php?...&id=20&Itemid=2
но тук възниква единия въпрос намерих на платката от долната и страна къде пише GND, TX, RX, 3,3v, но немога да рабера кои точно са изводите, и се питам дали нама някъде повече инфо, и дали някой не е запознат повече с платката на това LG да ми каже къде да споя изводите за ъпдейт чрез кабел към сериен порт на PC.
Втория въпрос но не и по важност е как да си направа кабел от GND, TX, RX , 3,3v на платката към серииния порт на компютъра,ако някои знае саит или друго нека сподели, това което е описано на горния сайт с кабел от GSM незнам дали ще е ефективно , понеже не разбрах тези 4 извода към кои точно изводи ще се свържат с Com порта на компютъра.
Искам да си го оправя сам, ако мога с вашата помощ, за да избегна сервиз и даване на грешни пари, но пък и там работещите хора хранят семейства |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 14:47 Заглавие: |
|
|
TX, RX са 2 и 3 крак на порта.
GND (масата) е 5 на 9-ката и 7 на 25-цата.
Трите волта трябва да си ги направиш. |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
Здравей, виж дали това няма да ти свърши работа.
Успех!!! |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
|
|
 |
Foster Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:33 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | TX, RX са 2 и 3 крак на порта.
GND (масата) е 5 на 9-ката и 7 на 25-цата.
Трите волта трябва да си ги направиш. |
Освен тези 3.3 v друга платка между плеъра и порта на компютъра не се прави така ли ? |
|
|
 |
Foster Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря за сайта, но не съм на ти с руския, цял ден търся нещо на Engish но без успех, а и не съм чак толкова наясно от къде точно ще намеря оригиналния firmware на DVD-то в *.bin, баси рабоотата |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:59 Заглавие: |
|
|
| Foster написа: | | Освен тези 3.3 v друга платка между плеъра и порта на компютъра не се прави така ли ? |
По принцип "най-чистия" вариант е да се направи един преобразовател на нива с един MAX232, въпреки че след като са обозначени по този начин - би трябвало да са със стандартни нива (но знае ли човек).
По линка който ти е дал YURI има достатъчно подробно инфо - какво и как (и не мисля, че руския трябва да е чак такъв проблем, ако има нещо неясно - питай, ще го преведем).
| Цитат: | | а и не съм чак толкова наясно от къде точно ще намеря оригиналния firmware на DVD-то в *.bin |
То заради това е добре преди да се предприемат подобни операции с неясен изход, да се направи един Backup предварително. |
|
|
 |
Foster Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
Схемета ми стана яасна с едно приятелче можем да я изпълним, обаче пак си стоят неяснототе от де да го намеря тоя BIN с оригиналния Firmware и дали може да се направи нещо с тоя моднатия , който е с разширение MIH , в смисъл дали може да се ъпдейтне с него.
В форума им на този Fallen Angel не намерих нищо като оригинален firmware |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:27 Заглавие: |
|
|
| Foster написа: | | ...пак си стоят неяснототе от де да го намеря тоя BIN с оригиналния Firmware и дали може да се направи нещо с тоя моднатия , който е с разширение MIH , в смисъл дали може да се ъпдейтне с него... |
Най-читавия вариант е да се "преточи" от СЪЩИЯ модел, или търси оторизиран сервиз (евентуално). |
|
|
 |
Foster Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
Най-читавия вариант е да се "преточи" от СЪЩИЯ модел, или търси оторизиран сервиз (евентуално). |
То така да се каже имам същия модел в къщи , моето е 9700 , което не се различава с firmware от 9900, което скапах и е на майка ми, но и моето е ъпдейтнато с същия моднат firmware малко преди да скапя второто. Като се преточи от мойто дали ще е в BIN самно това ще ми трябва мисла за да захапе програмата , че виждам това MIH не го ще |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|